«Αντιεξουσιαστές» εισέβαλαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας (Βίντεο)

Δ.Σ. ΓλυφάδαςΟμάδα ακροαριστερών που τοποθετούνται στο αντιφασιστικό μέτωπο διέκοψε βίαια τη συνεδρίαση προκειμένου να προπηλακίσουν λεκτικά τον δημοτικό σύμβουλο της Χρυσής Αυγής Σωτήρη Βοργιά και δημοτικούς συμβούλους που αντέδρασαν στο σκηνικό τρόμου που έστησε η συγκεκριμένη ομάδα.

Τη στιγμή που μια ομάδα περίπου 30 ατόμων εισέβαλε… στο δημοτικό συμβούλιο της Γλυφάδας κατέγραψε ένας εκ των συνέδρων με το κινητό του τηλέφωνο. Ένας από τους διαδηλωτές κατευθύνθηκε προς τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στη Γλυφάδα Σωτήρη Βοργιά χαρακτηρίζοντάς τον φασίστα και ρουφιάνο της αστυνομίας. «Θα σε αντιμετωπίσουμε πολιτικά, δεν ήρθαμε εδώ να σε χτυπήσουμε», ανέφερε μεταξύ των άλλων.

Αμέσως μετά το συμβάν, ο δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας, Αιμίλιος Βουγιουκλάκης πήρε την πρωτοβουλία, ζητώντας από τα όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων, να καταδικάσουν το συμβάν: «Η ελεύθερη έκφραση θέσεων και απόψεων αποτελεί το θεμελιώδες συστατικό της δημοκρατίας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «H προάσπιση του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης θέσεων και απόψεων αποτελεί τη θεμελιώδη υποχρέωση κάθε δημοκρατικού πολίτη. Γι αυτό και οφείλουμε όλοι να σταθούμε το ύψος των περιστάσεων και, με αφορμή το σημερινό συμβάν, να καταδικάσουμε απερίφραστα τη βία, από όπου και αν προέρχεται. Σε μια δημοκρατία η διαφωνία και η αντιπαράθεση απόψεων αποτελούν τα στοιχεία που την προάγουν. Αντιθέτως, οι πρακτικές βίας και προπηλακισμών είναι αυτές που την υπονομεύουν και -εν τέλει- την απειλούν», κατέληξε.

Για το βίαιο αυτό γεγονός και πριν την έκδοση του καταδικαστικού ψηφίσματος υπήρξαν και τοποθετήσεις του δημάρχου αλλά και δημοτικών συμβούλων.

Γιώργος Παπανικολάου, Δήμαρχος: “Δεν νομίζω ότι έχουμε το παραμικρό περιθώριο μετά από μία τέτοια βίαιη διακοπή της συλλογικής και δημοκρατικής διαδικασίας της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου να μην υπάρξει ένας σχολιασμός. Οφείλουμε να το κάνουμε αυτό σεβόμενοι την ιστορία αυτού του οργάνου και βεβαίως να μην δώσουμε το δικαίωμα να συμβεί και στο μέλλον κάτι αντίστοιχο.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό που συνέβη ήταν κάτι ακραίο. Το ότι υπάρχει ακραία συμπεριφορά από εκείνους που υποστηρίζουν το ναζισμό, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ακραία συμπεριφορά και από την άλλη κατεύθυνση”.

Το ψήφισμα-εν τέλει- έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία από όλες τις παρατάξεις, με εξαίρεση την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ που επέλεξε να απέχει:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας καταδικάζει τη βίαιη εισβολή και διακοπή του από ανθρώπους με κεκαλυμμένα πρόσωπα και με βίαιη διάθεση απέναντι στο δημοτικό συμβούλιο». [tromaktiko.org]

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to «Αντιεξουσιαστές» εισέβαλαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας (Βίντεο)

  1. Ο/Η polmarkarch λέει:

    Η συνισταμένη απο τα σύνορα μέχρι την Αθήνα ρεμβάζει ………….
    και οι συνιστώσες ξεσαλώνουν …………….

    Η τυραννία ενός ηγεμόνα σε μια ολιγαρχία δεν είναι τόσο επικίνδυνη για το κοινό καλό όσο η απάθεια των πολιτών σε μια δημοκρατία.

    Montesquieu, 1689-1755, Γάλλος στοχαστής

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.