Ποινική δίωξη στο Mega για το ρεύμα που έκλεβε από τη ΔΕΗ

dei_monadesΗ υπόθεση είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας πριν από δύο χρόνια και έγιναν προσπάθειες να «κουκουλωθεί». Το Mega-λο κανάλι των εκδοτών «έκλεβε» ρεύμα από τη ΔΕΗ κάτι που διαπιστώθηκε σε έλεγχο που έκανε ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) το 2012!!! Έκτοτε η υπόθεση σερνόταν σε… υπηρεσιακά συρτάρια αφού η προηγούμενη κυβέρνηση προσπαθούσε με… νύχια και με δόντια να καλύψει τους εκδότες του καναλιού.

Δυστυχώς για τους μεγαλοκαναλάρχες και τους εργολάβους της ενημέρωσης, σήμερα δεν κυβερνά ούτε ο Σαμαράς, ούτε ο Βενιζέλος κι ετσι αποκαλύφθηκε η αλήθεια.

collage-1Τελικά, ο σημερινός υπουργός δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος αποκάλυψε στη Βουλή ότι η Εισαγγελία έχει ασκήσει ποινική δίωξη κατά του Mega.

Τα στοιχεία έδωσε, μέσω εγγράφου στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης, απαντώντας σε ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Ραχήλ Μακρή, αν και πρέπει να σημειώσουμε ότι σχετική ερώτηση είχε καταθέσει στο παρελθόν και ο Νίκος Νικολόπουλος.

Ο μάσκες πέφτουν: Δίωξη για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος κατ΄ εξακολούθηση!

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε τους δύο βουλευτές ότι τον περασμένο Ιούλιο (4.7.2014) είχε κατατεθεί ερώτηση από την βουλευτή Ραχήλ Μακρή με θέμα αν υφίσταται ρευματοκλοπή μειωμένης καταγραφής μετρητή της εταιρείας Τηλέτυπος MEGA AE.

Η συγκεκριμένη ερώτηση διαβιβάστηκε στις 23.7. 2014 από τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Σχηματίστηκε αυτεπαγγέλτως ποινική δικογραφία, η οποία χρεώθηκε σε Εισαγγελέα και την 10.10.2014 διαβιβάστηκε στο 2ο Πταισματοδίκη Αθηνών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Μετά το πέρας αυτής, η δικογραφία επεστράφη στην ως άνω Εισαγγελία και την 2.12.2014, αφού έλαβε ειδικό αριθμό, χρεώθηκε σε Εισαγγελέα ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη, κατά ενός προσώπου για την αξιόποινη πράξη της κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος κατ΄ εξακολούθηση και η εν λόγω υπόθεση διαβιβάστηκε την 16.2.2015 στο Τμήμα Κατηγορητηρίων προκειμένου να εισαχθεί στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Οι δύο βουλευτές ενημερώνονται για το συγκεκριμένο θέμα εγγράφως από τον υπουργό Δικαιοσύνης, μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει επικαλούμενοι έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ, σύμφωνα με το οποίο σε έλεγχο που έγινε στο πάρκο κεραιών στον Υμηττό, διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη παροχή είχε παραβιαστεί με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται το σύνολο της καταναλισκόμενης ενέργειας αλλά ποσοστό αυτής.

Με το κείμενο της ερώτησής τους είχαν επίσης καταγγείλει ότι η ΔΕΗ είχε αρνηθεί να απαντήσει στο ερώτημα τους για την εταιρεία Τηλέτυπος ΑΕ επικαλούμενη λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων και επισήμαιναν ότι η εταιρεία Τηλέτυπος ΑΕ αποτελεί ΝΠΙΔ και άρα δεν υφίσταται θέμα προσωπικών δεδομένων καθώς σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα «τα νομικά πρόσωπα δεν έχουν προσωπικά δεδομένα».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ενώ το θέμα είναι ανοικτό από το 2012, η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου δεν έκανε απολύτως τίποτα για να προχωρήσουν οι νομικές διαδικασίες, ενώ σε επίμονες ερωτήσεις βουλευτών, το αρμόδιο υπουργείο περιβάλλοντος δήλωνε αναρμόδιο!

Μιλάμε για κωμικοτραγικές καταστάσεις που αγγίζουν τα όρια της ιλαροτραγωδίας αφού αποδεικνύουν τον… μπακάλικο τρόπο με τον οποίο συντηρούσαν τα κανάλια τους οι δήθεν μεγαλοεκδότες και μεγαλοπαράγοντες που ακόμα και σήμερα διεκδικούν τηλεοπτικές άδειες.

Παρόλα αυτά, πέρσι ήρθε στη δημοσιότητα έγγραφο του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) το οποίο αναφέρει ότι στις 12 Δεκεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε έκτακτος έλεγχος στον μετρητή της εταιρίας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ/MEGA και διαπιστώθηκε ότι ήταν κομμένο του καλώδιο έντασης προς τον μετρητή, ο οποίος κατέγραφε κατανάλωση 12KW ενώ η πραγματική κατανάλωση έφθανε τις 58KW.

Δείτε το έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ για τον έλεγχο

deddie_eggrafo_1_0Στο έγγραφο αυτό δεν διευκρινίζεται ούτε το διάστημα κατά το οποίο το MEGA προέβαινε σε ρευματοκλοπή, ούτε το ποσό που η εταιρία οφείλει στη ΔΕΗ εξαιτίας της κλοπής ρεύματος, είναι επομένως άγνωστό ποιο ακριβώς μπορεί να ήταν το κέρδος του καναλιού.

Για το ζήτημα αυτό θυμίζουμε ότι είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή η βουλευτής Ραχήλ Μακρή, επισυνάπτοντας στοιχεία που είχαν αποσταλεί στο πολιτικό της γραφείο στην Αθήνα και τα οποία αποδείκνυαν ότι ο πελάτης ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ/MEGA έκλεβε τη ΔΕΗ. Από τις απαντήσεις προέκυψε ότι τα στοιχεία ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Σχετική ερώτηση είχε καταθέσει και ο Πατρινός βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος για να λάβει την… καταπληκτική απάντηση ότι τίθεται ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων!!!

Δείτε την ανεκδιήγητη απάντηση της ΔΕΗ το 2014

apantisi_deiΑκολουθεί η απάντηση του ΔΕΔΔΗΕ με την οποία αποκαλύπτεται όλη η αλήθεια.

deddie_apantisi[4news.gr]

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Ποινική δίωξη στο Mega για το ρεύμα που έκλεβε από τη ΔΕΗ

  1. Ό,τι κι αν είναι, όπως κι αν είναι, η… συνήθης βρώμα! Δεν μάς βγάζει πιά κανένας θεός από τον θανατερό βόρβορο, όπου πνιγόμαστε! Μήπως κάποιος πρέπει να ξανάρθει, που τ όνομά του θα είναι Αλέξανδρος, ή – θού Κύριε, φυλακήν τώ στόματί μου!- κάποιος, σάν εκείνον, πού στο Κιλκίς, και όλη την γύρω χώρα, τον έχουν ακόμα εικόνισμα;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.