Ευνοϊκές ρυθμίσεις για Αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα

temaΗ Ελλάδα ξεκινά σήμερα την εφαρμογή ενός νέου νόμου για τη μετανάστευση, του οποίου ορισμένες διατάξεις βασίζονται στο ισχύον δίκαιο.

Το πρώτο μέρος του νόμου ασχολείται με τη χορήγηση ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών και η υλοποίησή του έχει αρχίσει εδώ και λίγες εβδομάδες, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Τώρα, συνεχίζεται η εφαρμογή των άλλων διατάξεων που ασχολούνται με διαφορετικές κατηγορίες μεταναστών, οι οποίοι, αν και είναι στην Ελλάδα, δεν έχουν δικαιώματα ή έχουν χάσει το μεταναστευτικό νομικό καθεστώς, λόγω της οικονομικής κρίσης, αφού έχουν χάσει τη δουλειά τους και συνεπώς απώλεσαν και την κοινωνική ασφάλιση που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανανέωση της άδειας παραμονής τους.

Έχουν γίνει, πάντως, σημαντικές αλλαγές που δίνουν τη δυνατότητα σε χιλιάδες μετανάστες Αλβανούς με μία αίτηση να αποκτήσουν το δικαίωμα της κατοίκησης, της εργασίας και της ελεύθερης επίσκεψή τους στην Αλβανία.

Με τη βελτίωση της νομοθεσίας αποφεύγονται οι χρονοβόρες διαδικασίες της οικογενειακής επανένωσης, δηλαδή, η απαίτηση της θεώρησης από τις πρεσβείες ή προξενεία της Αλβανίας.

Στις περιπτώσεις αυτές, αρκεί ένας από τους συζύγους να έχει άδεια παραμονής μέχρι τρία χρόνια και να έχει κοινωνική ασφάλιση σε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα, σύμφωνα με την ‘gazeta tema’. Πηγή

This entry was posted in ΑΛΒΑΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Ευνοϊκές ρυθμίσεις για Αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα

  1. Ο/Η καροτάκιας λέει:

    θανατος σε ολο τον τουρκαλμπανικο λαο και τους αναρχοκομουνιστες δοσιλογους και συνεργατες τους!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.