Σάλος με σκίτσο της «Daily Mail»: Παρουσιάζει τους μετανάστες ως ποντίκια!

σκιτσο

«Θύελλα» προκάλεσε ένα σκίτσο της «Daily Mail» που εξισώνει με… ποντίκια τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που διαφεύγουν από εμπόλεμες ζώνες της Μέσης Ανατολής!

Το επίμαχο σκίτσο, του Σταν ΜακΜάρτρι, που δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Τρίτης, δείχνει άνδρες μουσουλμάνους με γενειάδες και γυναίκες με μαντίλες που περνούν τα «ανοιχτά σύνορα της Ευρώπης», όπως είναι ο τίτλος του, μαζί με ποντικούς.

σκιτσο1

Μάλιστα, μία από τις φιγούρες κουβαλά στην πλάτη ένα όπλο, ξεκάθαρη αναφορά στο γεγονός ότι ο ένας από τους δράστες στο Παρίσι μπήκε στην Ε.Ε. μέσω της Ελλάδας, καθώς το συριακό διαβατήριό του βρέθηκε στον τόπο του μακελειού.

Πολλοί χρήστες των social media κατηγόρησαν τον σκιτσογράφο για ρατσισμό και την βρετανική εφημερίδα για προπαγάνδα, ενώ ένας από αυτούς, ο μουσικός Πιτ Φρέιζερ, βρήκε παρόμοια εικόνα σε αντισημιτικό παιδικό βιβλίο που είχε κυκλοφορήσει το 1936!

σκιτσο2Πηγή

This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.