Φάιμαν: Συμφωνήσαμε τα σύνορα ακτών προς την Ελλάδα να διασφαλιστούν από κοινού

Φάιμαν

Κατά τη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας για το Προσφυγικό στις Βρυξέλλες «συμφωνήσαμε ότι τα μήκους 14.000 χιλιομέτρων σύνορα ακτών προς την Ελλάδα θα διασφαλιστούν από κοινού», επισήμανε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, ενημερώνοντας για τα αποτελέσματα της Συνόδου, το αυστριακό υπουργικό συμβούλιο κατά την εβδομαδιαία συνεδρίασή του στη Βιέννη.

Η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ γίνεται σίγουρα απλούστερη σε συνεργασία με τους γείτονες, ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως εκτός τούτου θα υπάρξουν επενδύσεις στις υποδομές των κέντρων υποδοχής στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό Καγκελάριο, εάν είναι δυνατόν θα πρέπει να παραμείνουν όλοι οι πρόσφυγες στην περιοχή, ώστε να τους παρασχεθεί πλησίον της πατρίδας τους, μια στέγη, επαρκής διατροφή, όπως επίσης σχολεία και μέριμνα.

Όπως επισήμανε ο ίδιος, στόχος είναι να δημιουργηθούν εκεί καλύτερες συνθήκες επιβίωσης, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων οι οποίοι πρέπει να συνεχίσουν τη φυγή τους προς την Ευρώπη και προς τούτο η ΕΕ θα διαθέσει τρία δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ πρόκειται σύντομα να κάνει τις σχετικές προτάσεις ως προς ποια ποσά θα προέρχονται από τον κοινοτικό προϋπολογισμό και ποια από τους εθνικούς προϋπολογισμούς. Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.