Οι προσκυνημένοι της Κύπρου δίνουν ρεύμα για να φωταγωγηθεί η σημαία του κατακτητή

simaia-pseudokratos__article

Η παραχώρηση ηλεκτρικού ρεύματος στα κατεχόμενα περιλαμβάνεται στα πέντε μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, τα οποία συμφώνησαν Αναστασιάδης – Ακιντζί τον περασμένο Μάιο.

Ηλεκτρικό φορτίο 20 MW παραχώρησε η κυβέρνηση της Κύπρου στα κατεχόμενα, τη νύκτα της Πρωτοχρονιάς, μετά από παράκληση των Τουρκο»κυπρίων» για κάλυψη των αναγκών τους. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, που εξέδωσε το Σάββατο ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου, Χρίστος Χριστοδουλίδης, «λόγω έκτακτης βλάβης στο ηλεκτρικό σύστημα παραγωγής των κατεχομένων περιοχών, την Παρασκευή, 1η Ιανουαρίου 2016, μετά από παράκληση των Τουρκοκυπρίων, τους παραχωρήθηκε ηλεκτρικό φορτίο της τάξης των 20 MW για κάλυψη των αναγκών τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραχώρηση ρεύματος ζητήθηκε από τους Τουρκο»κυπρίους» λόγω βλάβης που υπέστη σύστημα παραγωγής στις κατεχόμενες περιοχές. Η ΑΗΚ παρέμεινε μέχρι και αργά το βράδυ του Σαββάτου συνδεδεμένη με τα κατεχόμενα, παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν ζητήθηκε παραχώρηση ηλεκτρικού φορτίου για κάλυψη αναγκών.

Στα κατεχόμενα, πάντως, ο παράνομος ραδιοσταθμός Μπαϊράκ, εκμεταλλευόμενος την παροχή ρεύματος από την Κυπριακή Δημοκρατία, ισχυρίστηκε ότι έχουν συνδεθεί τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), και της τουρκοκυπριακής λεγομένης Αρχής Ηλεκτρισμού, KIB-TEK, στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, που έχουν συμφωνήσει οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων στις απευθείας διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταδικάζει την παραχώρηση ηλεκτρικού φορτίου στα κατεχόμενα, ύψους 20 ΜW, από την ΑΗΚ (Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου). Η κίνηση αυτή έγινε για να εξυπηρετηθούν έκτακτες ανάγκες του δικτύου του ψευδοκράτους, ενώ δεν ζητήθηκε ούτε καν η διακοπή φωταγώγησης της προσβλητικής σημαίας στην πλαγιά του Πενταδακτύλου.

Ειπώθηκε δε πως η παροχή του φορτίου θα είναι επί πληρωμή. Αν αυτό αληθεύει, διότι συνήθως το ρεύμα στα κατεχόμενα πάει δωρεάν, από ποιον θα πληρωθεί η ΑΗΚ; Μήπως από την εταιρεία του ψευδοκράτους; Δηλαδή θα αναγνωρίσουμε για μια ακόμη φορά εταιρείες οι οποίες έχουν άμεση επαφή με τον κατακτητή.

Η κατηφόρα της κυβέρνησης Αναστασιάδη προφανώς δεν έχει τέλος!

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ, ΚΥΠΡΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.