Μείωση στις αφίξεις τουριστών 20% λόγω λαθρομετανάστευσης

Μειωμένες θα είναι οι αφίξεις τουριστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που έχουν δεχθεί το κύριο όγκο προσφύγων και μεταναστών.

Το επιβεβαίωσε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου. Ο τελευταίος ανέφερε, επικαλούμενος σχετικά δημοσιεύματα, για πτώση που αγγίζει το 90%.

Η κυρία Κουντουρά δεν επιβεβαίωσε τα στοιχεία. Είπε, αντίθετα, αναφορικά με τα νησιά αυτά ότι «καταφέραμε να περιορίσουμε την μείωση στο 15% με 20%».

Γνωστοποίησε ότι έχει έρθει σε επαφή με την Πανελλήνια Ένωση Δημοσιογράφων προκειμένου να σταματήσει να θίγεται η εικόνα των συγκεκριμένων νησιών διότι «η διστακτικότητα που παρατηρείται ως προς τις κρατήσεις σχετίζεται και με την υπερβολική προβολή της κατάστασης που επικρατεί» και αποκάλυψε ότι έχει ζητήσει από το Εθνικό Συμβούλιο για το Στρατηγικό Σχεδιασμό της χώρας να υπάρξει κονδύλι προκειμένου να τονωθεί η παρουσία της Ελλάδας.

Η ίδια πάντως εμφανίστηκε αισιόδοξη για την συνολική πορεία των αφίξεων. Καταθέτοντας και τα σχετικά στοιχεία είπε ότι παρατηρείται αύξηση κατά 10% στις πτήσεις του εσωτερικού μόνο κατά τον μήνα Μάρτιο και αύξηση στην επιβατική κίνηση κατά 20%.

Τέλος, ενημέρωσε ότι έως το τέλος Μαίου θα γνωρίζουμε για το τελικό νούμερο των αφίξεων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Advertisements
This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.