Τα κενά στη νομοθεσία, εκμεταλλεύονται οι παιδόφιλοι! Σε ορισμένες περιπτώσεις το αδίκημα θεωρείται πλημμέλημα

Resizer.ashxΟι περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης και παιδικής πορνογραφίας σοκάρουν το πανελλήνιο κάθε φορά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Δεν είναι μάλιστα λίγοι εκείνοι που ζητούν αυστηροποίηση των ποινών για τους παιδόφιλους, αφού σε ορισμένες περιπτώσεις το αδίκημα θεωρείται ως πλημμέλημα!

Παράδειγμα σεξουαλικής κακοποίησης

Αύγουστος του 2012. Ένας 39χρονος παιδόφιλος συλλαμβάνεται για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας. Αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν προέκυψε κάτι άλλο σε βάρος του.

Δύο χρόνια αργότερα, τον Αύγουστο του 2014, ο ίδιος κατηγορούμενος συλλαμβάνεται και πάλι. Θύμα του ένα αγόρι 14 ετών από την γειτονιά του.

Κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του παιδιού και να το μετατρέψει σε έρμαιο των αρρωστημένων του σεξουαλικών ορέξεων για δύο χρόνια, ενώ το εξανάγκασε και σε χρήση ναρκωτικών. Και πάλι όμως αφέθηκε ελεύθερος. Το κακό όμως τρίτωσε. Ο 39χρονος παιδόφιλος συνελήφθη και πάλι πριν λίγες μέρες καθώς η ανάρμοστη σχέση με τον 14χρονο συνεχιζόταν.

Οι περιγραφές του παιδιού στις αρχές σοκάρουν τους αστυνομικούς, που ήδη είχαν συλλάβει στο παρελθόν τον κατηγορούμενο.

«Ασελγείς πράξεις σε πρόσωπα 14 ετών και μικρότερα των 15 τιμωρούνται με πλημμεληματική ποινή», ανέφερε στο Star, ο δικηγόρος Θέμης Σοφός.

ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΙ

Το κενό του νόμου όσον αφορά την ποινική μεταχείριση των θυτών παιδικής εκμετάλλευσης φαίνεται ότι γνωρίζουν καλά οι παιδόφιλοι.

Οι μεγαλύτερες ποινές φυλάκισης που μπορεί να επιβληθούν είναι από ένα έως δέκα έτη, ανάλογα με τη σοβαρότητα των γεγονότων και την ηλικία του παιδιού.

Είναι άξιο απορίας πως ο νομοθέτης προβλέπει για την ασέλγεια μέχρι 2 χρόνια φυλάκιση στον παιδόφιλο, αν το θύμα είναι μεταξύ 14 και 15 ετών, ενώ ταυτόχρονα απαγορεύει την δημοσιοποίηση στοιχείων του δράστη, γεγονός που θα συνέβαλλε στην πρόληψη παρόμοιων περιστατικών. Πηγή

This entry was posted in ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.