Την 24ωρη φύλαξη του δημαρχείου από την Αστυνομία ζητά ο Δ. Θεσσαλονίκης

26f3008f41c71ad1908af7432b462d2d_XLΤην 24ωρη φύλαξη του χώρου του δημαρχείου της Θεσσαλονίκης, για όσο διαρκέσει το «No Border Camp», ζήτησε από την αστυνομία ο δήμος Θεσσαλονίκης μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των αντιδημάρχων του δήμου και εκπροσώπου της Αστυνομίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλλεγγύης που εκτελεί χρέη δημάρχου, λόγω της απουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Έλλη Χρυσίδου.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την κίνηση, αυτόν το βανδαλισμό. Ήταν ένα περιστατικό που προκαλεί, δεδομένης της προσβολής της δημοτικής περιουσίας αλλά και του γεγονότος ότι τη στιγμή που έλαβε χώρα, υπήρχαν μέσα στο γραφείο συναλλασσόμενοι πολίτες αλλά και εργαζόμενοι», τόνισε σε δηλώσεις της η κ. Γούλα.

Σύμφωνα με την μέχρι στιγμής αποτίμηση των ζημιών καταστράφηκαν, δύο τηλέφωνα, δύο tower, δύο υπολογιστές, ένα σπάσιμο παραθύρου, πέταξαν μπογιές ενώ σχίστηκαν και φάκελοι ωφελουμένων.

Όπως ανέφερε η κ. Γούλα στην επίθεση συμμετείχαν περίπου 30 άτομα, ενώ η αστυνομία παρενέβη όταν αντιλήφθηκε την επίθεση και ενδεχομένως όπως τόνισε η αντιδήμαρχος να τους απέτρεψε από το να ολοκληρώσουν το υπόλοιπο έργο τους.

Πηγή

Advertisements
This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.