Αναβλήθηκε επ’ αόριστον η δίκη για το πόθεν έσχες του Σταύρου Ψυχάρη

psuxaris-650Σε επ’ αόριστον αναβολή της δίκης του Σταύρου Ψυχάρη προχώρησε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. Ο επικεφαλής του ΔΟΛ επρόκειτο να δικαστεί για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες κάτ’ εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος.

Ωστόσο, το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Ψυχάρη με το οποίο ο εκδότης παραπέμφθηκε στο εδώλιο.

Το δικαστήριο ακύρωσε με απόφασή του το κλητήριο θέσπισμα καθώς δέχθηκε ότι ως σε αυτό δεν περιγραφόταν επακριβώς εάν ο Σταύρος Ψυχάρης τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται απο αμέλεια ή από δόλο.

Έτσι η υπόθεση επιστρέφει πίσω στην εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να προσδιοριστεί επακριβώς η υποκειμενική υπόσταση των πράξεων που αποδίδονται στον κατηγορούμενο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από έρευνα της αρμόδιας επιτροπής της βουλής καθώς από τον έλεγχο που διενήργησε προέκυπταν ανακρίβειες και ελλείψεις στις δηλώσεις του εκδότη για τα οικονομικά έτη 2010-2014 (δηλώσεις πόθεν έσχες 2011-2015).

Η εισαγγελέας που ανέλαβε να μελετήσει το φάκελο για τις δηλώσεις πόθεν έσχες του κ. Ψυχάρη τα επίμαχα έτη κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν προκύπτει η τέλεση αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος αλλά μόνο πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες. Πηγή

Advertisements
This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.