Δουλέμποροι διαφημίζουν μέσω ίντερνετ απόβαση λαθρομεταναστών στη Χίο

prosfiges

Την επιτυχή έλευση 49 προσφύγων και παράτυπων μεταναστών στη Χίο διαφήμισε μέσα από τη σελίδα του στο στο Facebook κύκλωμα δουλεμπόρων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» πρόκειται για μία από τις οργανώσεις διακινητών οι οποίες ενεργοποίησαν ξανά μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία τους λογαριασμούς τους στα social media στην προσπάθειά τους να αλιεύσουν «πελάτες» για τα ελληνικά νησιά.

Μάλιστα, οι δουλέμποροι ανέβασαν φωτογραφία που απεικονίζει πρόσφυγες με κόκκινα σωσίβια σε παραλία της Χίου, λίγα μόλις λεπτά μετά την αποβίβασή τους από τα φουσκωτά. Τα 49 άτομα, ανάμεσά τους οχτώ παιδιά, ξεκίνησαν από τα τουρκικά παράλια νωρίς το πρωί της περασμένης Παρασκευής και θαλασσοδάρθηκαν για ώρες μέχρι που εντοπίστηκαν από ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού.

Οι διακινητές τους είχαν στοιβάξει όλους μέσα σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, η οποία δεν άντεξε το βάρος, με αποτέλεσμα το φουσκωτό να μείνει ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή «Νενήτα», νότια της Χίου. Οι λιμενικοί διέκριναν το περιστατικό και προχώρησαν σε επιχείρηση διάσωσης πριν θρηνήσουμε θύματα.

Η «διαφήμιση» της επιχείρησης έγινε χθες στο facebook αποδεικνύοντας ότι τα κυκλώματα εξακολουθούν να δρουν ανεξέλεγκτα ακόμα και μετά την υπογραφή της συμφωνίας για το προσφυγικό ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι διαχειριστές των σελίδων αυτών βρίσκονται εκτός Ελλάδας και έτσι δεν είναι εύκολο για τις ελληνικές αρχές να «κατεβάσουν» τους λογαριασμούς των διακινητών και να τους εντοπίσουν. Το ίδιο κύκλωμα είχε αναρτήσει πρόσφατα ότι ξεκινά ταξίδια για τη Λέσβο με 600 δολάρια κατ’ άτομο, προσφέροντας δωρεάν θέσεις στο σκάφος για τα βρέφη. Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.