Κατεχόμενα: Την εγγύηση της μητέρας πατρίδας Τουρκίας, θέλει ο Ακιντζί

ακιτζι ερντογαν«Δεν πρέπει να αλλοιώνεται η ενεργή και έμπρακτη εγγύηση της μητέρας πατρίδας Τουρκίας» δήλωσε την Δευτέρα ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, υιοθετώντας τη στάση της Άγκυρας.

Ο Ακιντζί είπε ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να ζουν υπό απειλή, και γι’ αυτό πρέπει να γίνει μια ρύθμιση παίρνοντας μαθήματα από το παρελθόν.

«Ο τουρκοκυπριακός λαός δεν βλέπει άλλη επιλογή για τη δικής του ασφάλεια εκτός από την Τουρκία» σημείωσε. Ανέφερε επίσης ότι σε περίπτωση λύσης, οι Τουρκοκύπριοι θα έχουν τη «δική τους αστυνομία, Βουλή, κυβέρνηση, ακτοφυλακή».

«Μαζί με αυτό, ως η μικρότερη κοινότητα αριθμητικά, σίγουρα θέλουμε τη συνέχιση των εγγυήσεων της Τουρκίας» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, είπε ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε μια συμμορία εντός των ενόπλων δυνάμεων να πληγώσει τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις», προσθέτοντας ότι η Τουρκία, χωρίς να παρεκκλίνει από τις αρχές του Ατατούρκ, πρέπει να συνεχίσει ως ένα δημοκρατικό, νόμιμο και κοινωνικό κράτος, διότι «αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη σταθερότητα της Κύπρου και της περιοχής». Πηγή

Advertisements
This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ, ΚΥΠΡΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.