Πειθαρχική δίωξη κατά Ντογιάκου και δύο εισαγγελέων για την αναβολή της υπόθεσης Siemens

dikastirio-650Στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος τριών εισαγγελικών λειτουργών για την επ’ αόριστον αναβολή της υπόθεσης Siemens προχώρησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, καταλογίζοντας τους ευθύνες λόγω της μη μετάφρασης του παραπεμπτικού βουλεύματος.

Συγκεκριμένα, η πειθαρχική δίωξη αφορά τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Ισίδωρο Ντογιάκο και τους εισαγγελείς εφετών, Γιώργο Γεράκη και Αθηνά Θεοδωροπούλου. Η πειθαρχική δίωξη σε βάρος των τριών ασκήθηκε από την Ξένη Δημητρίου, μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Αννας Ζαΐρη, η οποία είχε αναλάβει την διεξαγωγή της έρευνας.

Οι τρεις εισαγγελείς παραπέμπονται ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, το οποίο θα έχει και τον τελικό λόγο για το ζήτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον κ. Ντογιάκο καταλογίζεται πως από τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, δηλαδή του εισαγγελικού λειτουργού ο οποίος εποπτεύει όλων των θεμάτων και ενεργειών που τελούνται στην Εισαγγελία στην οποία είναι επικεφαλής, δεν επέδειξε την αναγκαία εκείνη ειδική μέριμνα που απαιτούσε μια υπόθεση όπως είναι της Siemens, η οποία έχει τεράστιο ενδιαφέρον για την κοινή γνώμη και όχι μόνο, και «σέρνεται» για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ανάκριση, λόγω της πολυπλοκότητας της.

Παράλληλα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα τμήματα του βουλεύματος που είχαν ζητηθεί να μεταφραστούν δεν αφορούσαν τους συγκεκριμένους αλλοδαπούς κατηγορούμενους που είχαν ζητήσει την μετάφραση, αλλά αφορούσαν άλλον Γερμανό κατηγορούμενο, κάτοικο του εξωτερικού, για τον οποίο έχει διαχωριστεί η δικογραφία και δεν θα δικαζόταν μαζί με τους υπόλοιπους.

Όσον αφορά στον κατηγορούμενο Φάνη Λυγινό, επιδόθηκε το παραπεμπτικό βούλευμα και η κλήση σε δικηγόρο που δεν τον εκπροσωπούσε πλέον, ενώ είχε δηλωθεί η αλλαγή.

Η κυρία Θεοδωροπούλου ελέγχεται διότι είχε απορρίψει το αίτημα μετάφρασης του βουλεύματος των αλλοδαπών κατηγορουμένων στην επίμαχη υπόθεση της Siemens. Το αίτημα απορρίφθηκε, την χρονική εκείνη στιγμή, καθώς οι αλλοδαποί κατηγορούμενοι είχαν ήδη απολογηθεί, είχαν λάβει γνώση του κατηγορητηρίου και το βούλευμα ήταν περιττό. Εξάλλου, η κυρία Θεοδωροπούλου είχε επικαλεστεί σχετική νομολογία του Αρείου Πάγου των περασμένων ετών. Στη συνέχεια, ο κ. Γεράκης συμφώνησε και ενέκρινε την απόρριψη του αιτήματος των αλλοδαπών. Πηγή

Advertisements
This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΚΑΝΔΑΛΑ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.