Στο ΣτΕ κάτοικοι και τοπικοί φορείς της Χίου και της Σάμου για τους λαθρομετανάστες

hot spotΑναφέρουν ότι από το hot spot επέρχεται ραγδαία επιδείνωση του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ έχει επέλθει και πλήρης υποβάθμιση της ιδιοκτησίας τους.

Να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η υπουργική απόφαση που προβλέπει την «σύσταση κέντρου πρώτης υποδοχής και προσωρινών δομών φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και ευάλωτων ομάδων πολιτών τρίτων χωρών στις νήσους Χίο και Σάμο», ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας τοπικοί φορείς και κάτοικοι.

Στην προσφυγή τους επισημαίνουν τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, ενώ τονίζουν τους κινδύνους που διατρέχουν από εγκληματίες που προσποιούνται ότι είναι πρόσφυγες.

Οι κάτοικοι και οι τοπικοί φορείς τονίζουν ότι παρά του ότι οι προβλεπόμενες θέσεις υποδοχής είναι 1.100, στοιβάζονται 2.932 ψυχές.Οπως αναφέρουν οι συνθήκες διαβίωσης «προσιδιάζουν περισσότερο σε χώρους κράτησης εγκληματιών ή σε αποθήκες ψυχών».

Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι απειλείται η υγεία και η ασφάλειά τους καθώς τα εγκληματικά στοιχεία απειλούν όχι μόνο τον τουρισμό, αλλά και την ίδια τη ζωή τους και την περιουσία τους.

Στην προσφυγή αναφέρεται ακόμη ότι πριν από την έκδοση της υπουργικής απόφασης για τη δημιουργία του Hot Spot, δεν προηγήθηκε χωροταξικός σχεδιασμός κατά παράβαση του Συντάγματος. Πηγή

Advertisements
This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.