Οι πιο όμορφοι καταρράκτες της Ελλάδας (Φωτογραφίες)

Ένα φωτογραφικό ταξίδι στους δρόμους του νερού.

kataraktes-4Αναμφίβολα ζούμε σε μία από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου, αν όχι στην ομορφότερη, με κρυμμένους θησαυρούς και πανέμορφα μυστικά να αποκαλύπτονται μπροστά στα μάτια τόσο του Έλληνα, όσο και του ξένου ταξιδευτή, δημιουργώντας τις καλύτερες αναμνήσεις και αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Αν και η χώρα μας είναι μικρή σε έκταση, αναλογικά με άλλες, οι ομορφιές της είναι ασύγκριτες, και τα μνημεία της φύσης ασυναγώνιστα και μοναδικά.

Και πέρα από τις εξωτικές παραλίες με τα τυρκουάζ νερά όπου μπορεί να πάει κανείς να δροσιστεί το καλοκαίρι, στην Ελλάδα θα βρεις και πολλούς καταρράκτες, οι οποίοι βρίσκονται μέσα σε ονειρικά τοπία, έξω από το συνηθισμένο πλαίσιο της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής. Μέσα σε φαράγγια, ή κρυμμένοι σε δάση, κάποιοι απότομοι και κάποιοι άλλοι πιο ήρεμοι, καταλήγοντας άλλοτε σε γαλαζοπράσινες λίμνες και άλλοτε στη θάλασσα, οι καταρράκτες στολίζουν την πατρίδα μας από άκρη σ’ άκρη και δημιουργούν τοπία που μοιάζουν βγαλμένα από παραμύθι.

Τόσο κοντά, και παράλληλα τόσο μακριά μας, μικροί παράδεισοι ξεφυτρώνουν, επιβεβαιώνοντας τις σκέψεις μας για το ασύγκριτο κάλλος και την ιδιαιτερότητα του τόπου μας. Ενός τόπου με χίλια πρόσωπα, που μπορεί να ανταποκριθεί ακόμη και στις πιο απαιτητικές επιθυμίες όλων των ταξιδευτών. Γιατί η αυθεντικότητα και η λιτότητα, που βρίσκονται σε πλεόνασμα στην ελληνική φύση, προσδιορίζουν επακριβώς την έννοια της τελειότητας…

Δείτε πανέμορφες φωτογραφίες από 13 καταρράκτες κατά μήκος της Ελλάδας.

kataraktes-1Άγιος Βάρβαρος, Τρύφος Αιτωλοακαρνανίας

kataraktes-2Έδεσσα

kataraktes-3Εύβοια, καταρράκτης Δρυμώνα

kataraktes-4Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, Καταρράκτης Αγ. Σοφίας

kataraktes-5Καταρράκτης Αμπά, Αστερούσια όρη, Κρήτη

kataraktes-6Καταρράκτης Τζουμέρκων

kataraktes-7Κρεμαστό Νερό, Σαμοθράκη

kataraktes-8Κύθηρα

kataraktes-9Λευκάδα

kataraktes-10Νέδα

kataraktes-11Όλυμπος

kataraktes-12Πολυλίμνιο Μεσσηνίας

kataraktes-13Σαμοθράκη

Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ and tagged , . Bookmark the permalink.