Ονομάζεται δουλοπρέπεια

onomazetai-douloprepeiaΓράφει ο Αντρέας Πιμπίσιης

Όταν στρέφεσαι προς εκείνον που διέπραξε έγκλημα, διέπραξε σφαγές, σκότωσε και ξεσπίτωσε χιλιάδες ανθρώπους και του ζητάς συγγνώμη, τότε αυτό δεν θεωρείται υπέρβαση ή ανωτερότητα αλλά δουλοπρέπεια. Προφανώς για κάποιους αυτό που μετρά είναι το γνωστό «κάναμε κι εμείς πολλά». Εκείνο το μοναδικό που πετούσε συχνά-πυκνά ίσως ο πιο αποτυχημένος Πρόεδρος που πέρασε στη σύντομη Ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως λοιπόν ο τότε Πρόεδρος προσπαθούσε να φορτώσει ίση ή περισσότερη ευθύνη για όσα συνέβησαν στην Κύπρο στους Ελληνοκύπριους, το ίδιο πράττουν και πολλοί άλλοι. Γι’ αυτό και αρπάζονται από ένα γεγονός που συνέβη εκείνη την περίοδο για να απολογηθούν στους «καημένους» Τουρκοκύπριους. Ξέρω, κάποιοι ευαίσθητοι θα μου πείτε ότι «δεν έχει λογική να σκοτώσεις παιδιά και γέρους». Όμως εγώ ρωτώ όλες αυτές τις φιλεύσπλαχνες ψυχές να μας πουν γιατί να μην απολογηθεί και η τουρκική πλευρά για αντίστοιχα εγκλήματα που διέπραξε; Ή μήπως οι Τούρκοι έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα των εγκλημάτων άνευ τιμωρίας ή απολογίας;

Δεν είδα απ’ όλους αυτούς καμιά ανάλογη ευαισθησία για τα όσα εγκλήματα διαπράττει όλο αυτό το διάστημα το τουρκικό καθεστώς εναντίον των Κούρδων. Δεν είδα κανένα να ζητά από την Τουρκία να αναγνωρίσει εγκλήματα που διέπραξε διαχρονικά εναντίον άλλων εθνοτήτων. Όταν κάποιοι εγείρουν ανάλογα θέματα τότε οι φιλεύσπλαχνες ψυχές σπεύδουν να τους κατηγορήσουν ότι είναι εθνικιστές και ακραίοι.

Να ζητούμε λοιπόν συγγνώμη απ’ αυτόν που και σήμερα ακόμα σφάζει και σκοτώνει αθώους. Αυτόν που εκβιάζει μια ολόκληρη Ευρώπη εκμεταλλευόμενος τους πρόσφυγες από τη Συρία. Αυτόν που αναζητά συνεχώς προσχήματα προκειμένου να επεμβαίνει και να παρεμβαίνει οπουδήποτε εάν αυτό εξυπηρετεί τον ίδιο.

Εάν κάποιοι δεν έχουν πρόβλημα με την Τουρκία και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ενρτογάν, τότε μπορούν κάλλιστα να πάνε να επιδιώξουν να ζήσουν κάτω από την ηγεσία του και τότε θα αντιληφθούν κάποιες πραγματικότητες. Ας πάνε να ζήσουν στη δημοκρατική Τουρκία του Ερντογάν με την ελευθερία έκφρασης, όπου κανένας με διαφορετική άποψη δεν κινδυνεύει.

Αυτοί μπορεί να έχουν εμπιστοσύνη στους Τούρκους και να τους πιστεύουν. Εμείς πάλι δεν τους έχουμε εμπιστοσύνη και όσο καλός κι αν εμφανίζεται ο Ερντογάν και κάποιοι άλλοι, δεν μας πείθει ότι τάχατες θέλει λύση του Κυπριακού για το καλό των Κυπρίων.

Εμείς πάλι είμαστε και καχύποπτοι και βλέπουμε τις πραγματικές τους βλέψεις πίσω από τη βιτρίνα των όσων υπόσχεται για την Κύπρο. Γι’ αυτό όσοι εμπιστεύονται περισσότερο τον Ερντογάν ας πάνε στο παλάτι να υπηρετούν και να του απολογούνται και να ας μας αφήσουν στην ησυχίας μας. Ανδρέας Πιμπίσιης

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΥΠΡΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.