Η Airbus ετοιμάζει έναν στόλο καινοτόμων αυτόνομων ιπτάμενων ταξί

ιπτάμενο ταξίΗ Airbus θέλει να φέρει το μέλλον πιο κοντά στο σήμερα καθώς ετοιμάζει έναν στόλο καινοτόμων αυτόνομων ιπτάμενων Ταξί που θα κάνουν τις πρώτες δοκιμαστικές τους πτήσεις στο τέλος του 2017!

Το έχουμε πει πολλές φορές αλλά ορισμένα πράγματα μοιάζουν πραγματικά βγαλμένα από σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Και σε αυτήν την περίπτωση το μέλλον των μετακινήσεων εντός πόλεων μοιάζει σίγουρα πιο… ιπτάμενο από ποτέ! Η εταιρία Airbus έχει ξεκινήσει την εξέλιξη ενός καινοτόμου στόλου ιπτάμενων Ταξί τα οποία θα λύνουν σε μεγάλο βαθμό τα μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήτα των μεγαλουπόλεων.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

ιπτάμενο ταξί3Η αμερικάνικη εταιρία εξελίσσει μία σειρά από πρωτότυπα και έχει στα… σκαριά μία σειρά από προτάσεις για τη λύση των συγκεκριμένων προβλημάτων. Η πιο χαρακτηριστικές από αυτές αφορούν σε ένα ιπτάμενο όχημα για έναν επιβάτη και ένα πρωτότυπο «CityAirbus» για την μεταφορά πολλών επιβατών.

Το πρώτο από αυτά που αφορά στον έναν επιβάτη, έχει την ονομασία «Project Vahana» και είναι υπό εξέλιξη στο αρχηγείο Α3 της Airbus στη Silicon Valley. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμή φαίνεται ότι η εταιρία έχει ήδη καταλήξει στη σχεδίαση του πρωτότυπου και η παρθενική του πτήση αναμένεται να γίνει προς το τέλος του 2017!

ιπτάμενο ταξί1Όσον αφορά στο «CityAirbus» τώρα, η εξέλιξή του γίνεται από το τμήμα ελικοπτέρων της Airbus (Airbus Helicopters) και μας δίνει μία γεύση για το πως θα είναι τα Ταξί του μέλλοντος. Οι σχεδιαστές της εταιρίας έχουν φανταστεί το συγκεκριμένο όχημα ως αμιγώς ηλεκτρικό με δυνατότητα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης. Οι πρώτες δοκιμές του θα γίνουν με πιλότο, αλλά σταδιακά τα σχέδια μιλάνε για ένα πλήρως αυτόνομο όχημα που θα πηγαίνει με ασφάλεια του επιβάτες του στον προορισμό τους.

ιπτάμενο ταξί3Σύμφωνα με τον Jorg Muller, μέλος του Airbus Group: «Η αγορά θα εξελιχθεί πολύ γρήγορα, μόλις είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε τα πρώτα οχήματα στις μεγαλουπόλεις και επιδείξουμε τα οφέλη μίας ήσυχης, χωρίς ρύπους μετακίνησης σε ανταγωνιστικές τιμές».

Όπως όλα δείχνουν το μέλλον είναι εδώ και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να το υποδεχτούμε! Πηγή

Advertisements
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ and tagged , , , . Bookmark the permalink.