Δέκα κόλπα που θα αλλάξουν τη ζωή σας στο internet!

pliktrologio_shortcuts_680Ο μέσος άνθρωπος περνά το 10% της ζωής του online. Σας τρομάξαμε; Όχι, δεν υπάρχει –ακόμα– καμία έρευνα που να υποστηρίζει τον συγκεκριμένο ισχυρισμό. Αν, όμως, συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς να δουλεύουμε / ψωνίζουμε / χαζεύουμε / φλερτάρουμε / ακούμε μουσική / βλέπουμε ταινίες online, το σενάριο αυτό δεν μοιάζει καθόλου μακρινό.

Για να σας βοηθήσουμε να εξοικονομήσετε χρόνο, και να κάνετε ένα σημαντικό ποσοστό της ζωής σας πιο εύκολο, συγκεντρώσαμε δέκα (10) απίθανα κόλπα που θα σας φανούν χρήσιμα στις βόλτες σας στους διαδρόμους του διαδικτύου.

-Ο συνδυασμός Ctrl+Shift+T ανοίγει το τελευταίο tab που κλείσατε κατά λάθος στον Chrome ή τον Firefox. Στα Mac, ο αντίστοιχος συνδυασμός είναι Cmnd+Shift+T.

-Δεξί κλικ με πατημένο το S του πληκτρολογίου κάνει αντίστροφη αναζήτηση για μια εικόνα στο Google. Χρήσιμο, για όλες εκείνες τις υπέροχες παραλίες που περνούν από το NewsFeed σας στο Facebook και θέλετε να μάθετε πού βρίσκονται.

-Το Ctrl+Enter προσθέτει την κατάληξη «.com» σε οτιδήποτε έχετε πληκτρολογήσει στην μπάρα του url, τόσο στον Chrome όσο και στον Firefox. Γράφετε, ας πούμε, απλώς cnn, πατάτε Ctrl+Enter και βρίσκεστε απευθείας στο cnn.com.

-Κρατήστε πατημένο το Ctrl όταν κλικάρετε ένα link, για να το ανοίξετε σε νέο tab. Ή το Cmnd, αν είστε χρήστης Mac.

-Κάντε copy-paste τον κώδικα data:text/html, <html contenteditable> στην μπάρα του url, για να μετατρέψετε τον browser σας σε ένα βολικότατο notepad.

-Ο συνδυασμός Ctrl+Shift+N ανοίγει ένα νέο incognito παράθυρο στον Chrome. Η χρησιμότητα του incognito παραθύρου είναι πως οτιδήποτε δείτε / κάνετε εκεί μέσα δεν θα καταγραφεί στο History σας – και δεν θα το μάθει κανείς. Ο αντίστοιχος συνδυασμός στον Firefox είναι Ctrl+Shift+P.

-Σας ενοχλεί το «Διαβάστηκε» που σας υποχρεώνει να απαντήσετε στα μηνύματά σας στο Facebook ακόμα και όταν βαριέστε; Κατεβάστε δωρεάν το Facebook Unseen Chrome extension ή το Chat Undetected για τον Firefox, και ξενοιάστε για πάντα. Έχουν, όμως, και τα δύο το κόστος τους: Δεν θα βλέπετε ούτε εσείς αν οι άλλοι έχουν διαβάσει τα μηνύματά σας.

-Αν γράψετε στην αναζήτηση του Facebook το όνομα ενός φίλου σας (όπως είναι γραμμένο στο προφίλ του) και μια λέξη, θα δείτε όλα τα post του/της που περιέχουν τη λέξη αυτή –όσο παλιά και αν είναι. Αν γράψετε το όνομα του και το δικό του/της, θα δείτε όλα τα πράγματα που έχετε ποστάρει ο ένας στον άλλο και τις φωτογραφίες στις οποίες είστε ταγκαρισμένοι μαζί.

-Θέλετε να ξεσπάσετε τα νεύρα για το αφεντικό σας / να γκρινιάξετε για τη δουλειά ή την πρώην σχέση σας στο Facebook; Κανένα πρόβλημα –αρκεί να κρύψετε την πικρία σας από τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Πριν κοινοποιήσετε τις κατάρες σας για τις απλήρωτες υπερωρίες σας, κάντε κλικ κάτω δεξιά, στο «Who Should See This», μετά πατήστε «More Options» και εν συνεχεία «Custom». Εκεί, ως τελευταία επιλογή θα βρείτε το «Everyone except». Πληκτρολογείτε το όνομα όποιου ή όποιων δεν θέλετε να ενημερωθεί για τον εκνευρισμό σας, και είστε έτοιμοι.

-Ο συνδυασμός Ctrl+Tab θα σας πάει γρήγορα στο πρώτο tab που έχετε ανοιχτό στον browser σας – στην περίπτωση, ας πούμε, που το αφεντικό σας πλησιάσει επικίνδυνα την οθόνη σας και δεν θέλετε να μοιραστείτε μαζί του τους πιγκουίνους που χαζεύετε αυτή την στιγμή. Το Ctrl+Shift+Tab σας μετακινεί ένα μόνο tab προς τα αριστερά κάθε φορά –για την περίπτωση που και στο πρώτο tab πάλι πιγκουίνους είχατε. Πηγή

This entry was posted in Διαδίκτυο, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ and tagged , , . Bookmark the permalink.