Η Τουρκία βαφτίζει τουρκικά πέντε νησιά γύρω από την Κρήτη

4-480x330Μ΄ένα εξοργιστικό άρθρο στην ακροδεξιά εφημερίδα Γενί Τσαγ (Νέα Εποχή) που στηρίζει τον ακροδεξιό Ντεβλέτ Μπαχτσελί,ο δημοσιογράφος Ahmet Takan ψέγει τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου,για την επίσκεψή του στην Κρήτη.Γιατί; Επειδή όπως υποστηρίζει με την επίσκεψή του “νομιμοποιεί την “ελληνική κατοχή” σε νησιά που βρίσκονται γύρω από τη Κρήτη! Ο αρθρογράφος αμφισβητεί την ελληνική κυριότητα πέντε μικρών νήσων γύρω από την Κρήτη υποστηρίζοντας πως ειναι τουρκικά!

Το δημοσίευμα συοδεύεται και από χάρτες!

3-001Ο Ahmet Takan ανά τακτά χρονικά διαστήματα, γράφει άρθρα για 17 νησιά τα οποία ανήκουν στην Τουρκία και τα κατέχει παράνομα η Ελλάδα!

Πρόσφατα ισχυριζόταν ότι έγινε συνάντηση στα γραφεία του CHP με τον Έλληνα Πρέσβη και του έθεσαν το θέμα!

Μεταξύ των 17 νησιών περιλαμβάνονται και 5 περιμετρικά της Κρήτης (Γαύδος-Γαιδουρονήσι-Ντία-Κουφονήσι και Διονυσάδες).

Στο συγκεκριμένο άρθρο κατηγορεί για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση του ΑΚP ότι ανέχεται αυτή την κατάσταση (δηλ. την “κατοχή¨) και ειδικότερα κατηγορεί τον Τούρκο ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου ότι επισκεπτόμενος την Κρήτη νομιμοποιεί την κατοχή.

Επιπλέον αναφέρει και περιστατικό το οποίο σύμφωνα με όσα ψευδώς υποστηρίζει, συνέβη στις 24/8 κατά τη διάρκεια του οποίου σκάφος του ΛΣ/ΕΛ.ΑΚΤ παραβίασε τα Τουρκικά Χωρικά Ύδατα κάτω από τα 6 ν.μ. στην περιοχή της Ψερίμου και άνοιξε πυρ κατά τουρκικού αλιευτικού σκάφους. Σε αυτό το σημείο λέει ότι είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο αναφέροντας ότι στις 14 Απριλίου του 2014 σκάφος του ΛΣ/ΕΛ.ΑΚΤ άνοιξε πύρ κατά τουρκικού σκάφους σκοτώνοντας τον καπετάνιο του, “ξεχνώντας” να πεί ότι ο θανών μετέφερε λαθρομετανάστες και δεν σταμάτησε στην κλήση του ΛΣ, προκαλώντας καταδίωξη. Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.