Ελλαδοκορεάτες, Ελλαδοκορεάτισσες!

sdssdΑν ξαναδείξετε εκτέλεση συνταγής μαγειρικής αντί για τον πρωθυπουργό, σύντομα θα προβληθεί άλλη εκτέλεση συνταγής: δημοσιογράφος τηγανητός.

Ο SYRIZA δεν είναι κόμμα σαν τα άλλα. Είναι ΚΚΕ με προσχήματα. Δηλαδή, μια κανονική χρονομηχανή. Μπορεί να σε μεταφέρει σε εποχές που μπορείς άνετα να τις βιώνεις ως αναγνώστης ιστορικού βιβλίου ή τηλεθεατής. Ποιος ζορίζεται να βλέπει μια εκπομπή για τη μεγάλη πείνα που έπεσε στη Σοβιετική Ενωση του Στάλιν το 1932-1933; Σχεδόν ουδείς. Μόνο όσοι κατόρθωσαν να επιβιώσουν μέχρι σήμερα από τα πολυβόλα του σοσιαλιστικού «παραδείσου», που είχε ως οικοδεσπότη τον «πατερούλη», θλίβονται όποτε τους υπενθυμίζονται τα «οικεία κακά». Και οι απόγονοί τους στεναχωρούνται με την υπενθύμιση της φρίκης που βίωσαν οι προπάτορές τους.

Ποιος δυσφορεί μαθαίνοντας νέα από τη Βόρειο Κορέα; Ελάχιστοι. Οι περισσότεροι χαχανίζουν διαβάζοντας ειδήσεις του στιλ «εκτέλεσε με αντιεροπορικά πυρά μια ντουζίνα συνεργάτες του ο Κιμ Γιονγκ Ουν». Βλέπετε, όταν υπάρχει απόσταση ασφαλείας από τις πύλες του Αδου, περισσεύει η «γενναιότητα».

Ο SYRIZA, όμως, δεν είναι εκπομπή. Ούτε ντοκιμαντέρ. Είναι πολιτική χρονομηχανή, την οποία πιλοτάρουν σε βάρδιες τα επιφανή στελέχη του. Ενα αξιοσημείωτο περιστατικό κατεγράφη στο ημερολόγιο καταστρώματος της χρονομηχανής, όταν είχε βάρδια στη γέφυρα η κυρία Ολγα Γεροβασίλη (τυγχάνει κυβερνητική εκπρόσωπος στην Ευρωπαϊκή Κορέα). Επειδή τα κανάλια δεν προέβαλαν όσο θα επιθυμούσε τη Σύνοδο Μεσογειακών Κρατών της Ε.Ε., όπου ο Αλέξης έκανε στράκες εις τας δημοσίους σχέσεις του αλλά δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει ούτε ένα ευρώ για τη χώρα, η κυρία Γεροβασίλη δήλωσε το μνημειώδες: «Φαίνεται ότι τα ιδιωτικά κανάλια έχουν διαφορετική αντίληψη για το ποιο γεγονός είναι άξιο μετάδοσης και ποιο όχι, και προτίμησαν να παίζουν επαναλήψεις και εκπομπές μαγειρικής».

Στη συνέχεια έκανε μια ακόμα πιο «μπρούτα» δήλωση αναφέροντας ότι είναι «δικαίωμα της κυβέρνησης» να επισημαίνει στα κανάλια τι πρέπει να προβάλλουν.
Λησμονεί η Ελλαδοκορεάτισσα συντρόφισσα μια βασική παράμετρο της πραγματικότητας. Αν οι τηλεοπτικοί σταθμοί μετέδιδαν ουσιαστικές ειδήσεις και οι δημοσιογράφοι ήταν επαρκείς και εξέφραζαν απροσχημάτιστη άποψη, ο SYRIZA ουδέποτε θα αναλάμβανε την κυβέρνηση της χώρας.

Παναγιώτης Λιάκος

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.