«Έφοδος» των εισαγγελέων διαφθοράς στο ΚΕΕΛΠΝΟ

56

Κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας πραγματοποίησε αιφνιδιαστική έρευνα στα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, ύστερα από παραγγελία των εισαγγελέων διαφθοράς, μόλις μία ημέρα μετά την «επίσκεψη» τα γραφεία της εταιρίας Mindwork Business Solution.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος των εισαγγελικών λειτουργών είναι να εντοπίσουν έγγραφα που σχετίζονται με τις διαφημιστικές δαπάνες του Κέντρου, ενώ δεν αποκλείεται η «βεντάλια» να επεκταθεί και σε άλλα αδικήματα. Στο πλαίσιο της εφόδου φέρεται να κατασχέθηκε πλήθος εγγράφων και ηλεκτρονικών στοιχείων, αλλά και αλληλογραφία, που αφορούν στην υπό έρευνα περίοδο 2011-2015, τα οποία εκτιμάται ότι μπορεί να αποδειχθούν κρίσιμα για την εξέλιξη της προκαταρκτικής εξέτασης για οικονομικές ατασθαλίες στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Διαφθοράς σε βάρος των τότε μελών του ΔΣ και Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ για απιστία σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Η έρευνα αφορά διεθνή διαγωνισμό που διενήργησε το ΚΕΕΛΠΝΟ για το έργο «Εθνική Επικοινωνιακή Εκστρατεία Πρόληψης για τον Καρκίνο», στον οποίο αναδείχθηκε ανάδοχος η ένωση εταιριών AGENDA ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ,ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ-MINDWORK BUSINESS SOLUTIONS ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΕ, με την οποία υπογράφηκε, τον Ιανουάριο 2011, σύμβαση κατόπιν της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Όμως -σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές- η δράση αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται στον διακηρυγμένο σκοπό του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο οποίος συνίσταται στην παρακολούθηση, το συντονισμό και την υποβοήθηση ενεργειών για την πρόληψη της εξάπλωσης μεταδοτικών νοσημάτων, στα οποία δεν συμπεριλαμβάνεται ο καρκίνος. Πηγή

Advertisements
This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.