Ραγδαία αύξηση της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα

imagehandler-ashxΤη ραγδαία αύξηση των προσφυγικών ροών στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο επεσήμαναν σε έκθεσή τους οι ανθρωπιστικές οργανώσεις για τους πρόσφυγες, τονίζοντας τους φόβους τους για τις συνθήκες που επικρατούν στα ήδη υπεροφορτωμένα κέντρα φιλοξενίας στη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου πέρασαν στην Ελλάδα 1.052 πρόσφυγες και μετανάστες, σχεδόν οι διπλάσιοι σε σχέση με την εβδομάδα που είχε προηγηθεί. Ολόκληρο τον Αύγουστο είχαν εισέλθει στην ελληνική επικράτεια 3.347 άνθρωποι, το μεγαλύτερο νούμερο μετά τον Απρίλιο, οπότε είχαν καταμετρηθεί 3.650 πρόσφυγες.

Οι μεγαλύτερες ροές καταγράφηκαν σε δύο νησιά και συγκεκριμένα στη Λέσβο και την Κω, τα οποία στοχεύουν, απ’ ότι φαίνεται, οι διακινητές.

Όπως σημειώνεται, σε σχέση με πέρυσι, οι ροές στην Ελλάδα έχουν μειωθεί καθοριστικά, καθώς από 27.000 το μήνα, έφτασαν τις 2.000 κατά μέσο όρο. Ωστόσο, έχουν συσσωρευτεί περίπου 60.000 άτομα, δοκιμάζοντας τα όρια των δομών που έχουν δημιουργηθεί, ενώ οι ελληνικές αρχές διαμαρτύρονται ότι δεν λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα η συμφωνία για το προσφυγικό. Πηγή

Advertisements
This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.