Φέρε το Facebook στα μέτρα σου, καθορίζοντας ποιος μπορεί να βλέπει τι (Βίντεο)

fbΠερισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook κάθε μέρα και γνωρίζουν κάθε ρύθμιση και λειτουργία του ή τουλάχιστον έτσι θέλουν να πιστεύουν.

Στην πραγματικότητα, όμως, υπάρχουν δεκάδες εφαρμογές, ρυθμίσεις και επιλογές που δεν γνωρίζουμε.

Πως να απενεργοποιήσεις την ένδειξη «διαβάστηκε»;

Μπορεί να μην είναι δυνατό να απενεργοποιήσεις την ένδειξη «διαβάστηκε», που εμφανίζεται όταν διαβάζεις μια συνομιλία ή όταν ο συνομιλητής διαβάσει κάποιο δικό σου μήνυμα, όταν είσαι συνδεδεμένος στην εφαρμογή, ωστόσο υπάρχει τρόπος.

Για να καταφέρεις, λοιπόν, να απενεργοποιήσεις τη συγκεκριμένη ένδειξη θα πρέπει να κατεβάσεις μια άλλη εφαρμογή, την «Crossrider chat Undetected», την οποία μπορείς να χρησιμοποιείς σε όλες της μηχανές αναζήτησης, αλλά δουλεύει μόνο για τον υπολογιστή σου, όχι για το κινητό.

Πως μπορείς να αφαιρέσεις την ένδειξη που δείχνει την τελευταία στιγμή που ήσουν ενεργός;

Συνήθως, η ένδειξη με την ώρα που ήσουν την τελευταία φορά ενεργός στο Facebook σχετίζεται με το Messenger, επομένως για να την απενεργοποιήσεις θα χρειαστεί να το διαγράψεις και να μπαίνεις στην εφαρμογή από κάποια μηχανή αναζήτησης.

Ποιος μπορεί να βλέπει και τι;

Για να καθορίσεις το ποιος μπορεί να βλέπει όσα ανεβάζεις στο προφίλ σου ή όσα εσύ επιθυμείς να βλέπει θα πρέπει να ρυθμίσεις την ασφάλεια του προφίλ σου.

Επομένως, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ρυθμίσεις τον έλεγχο απορρήτου. Πατώντας, λοιπόν, την επιλογή «Ποιοι μπορούν να δουν το περιεχόμενό μου;» εμφανίζεται μια υποκατηγορία που δείχνει τι βλέπουν οι άλλοι στο Χρονολόγιό σου.

Πως να μοιραστείς ένα ποστ χωρίς να το δουν όλοι οι φίλοι σου;

Όταν θέλεις να κάνεις ένα ποστ, συνήθως, βλέπεις κάτω δεξιά την ένδειξη «Φίλοι», πράγμα που σημαίνει πως μπορούν να το δουν όλοι οι φίλοι σου. Σε περίπτωση, όμως, που δεν θες να μοιραστείς το ποστ σου με όλους μπορείς να πατήσεις πάνω στην επιλογή και στη συνέχεια να πατήσεις το «Περισσότερες επιλογές», που θα σε οδηγήσουν στην «Προσαρμογή». Πατώντας την επιλογή «Προσαρμογή» μπορείς να καθορίσεις ποιος θα μπορεί να δει το ποστ σου. Πηγή

This entry was posted in Διαδίκτυο, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ and tagged , , , . Bookmark the permalink.