Ακιντζί: Η Τουρκία είναι το μοναδικό «λιμάνι» των τουρκοκυπρίων

%ce%b1%ce%ba%ce%b9%ce%bd%cf%84%ce%b6%ce%af«Μόνο ένα «λιμάνι» υπάρχει, στο οποίο μπορούν να καταφύγουν οι Τουρκοκύπριοι και αυτό είναι η Τουρκία», υποστήριξε την Τρίτη ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, λέγοντας ότι είναι ξεκάθαρο πως οι Τουρκοκύπριοι επιθυμούν μια συμφωνία, που θα περιλαμβάνει την ασφάλεια της Τουρκίας, αλλιώς αυτή δεν θα εγκριθεί.

«Ας εδραιωθεί το αίσθημα της ασφάλειας μεταξύ των δύο κοινοτήτων και αργότερα μπορούμε να το επαναξιολογήσουμε», ανέφερε ο Μουσταφά Ακιντζί στο τουρκικό πρακτορείο Ανατολού.

Εξάλλου, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης πρότεινε συνάντηση τύπου Καμπ Ντέιβιντ για την συζήτηση του Κυπριακού. Σε συνέντευξη στην απεσταλμένη στην Νέα Υόρκη της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Χαβαντίς» αναφέρθηκε στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Όπως είπε στην απεσταλμένη της εφημερίδας στη Νέα Υόρκη, Εσρά Αϊγκίν, ο Μουσταφά Ακιντζί με την επιστροφή των δύο ηγετών στην Κύπρο θα ακολουθήσουν δύο εβδομάδες εντατικών συνομιλιών για τα τέσσερα κεφάλαια που έχουν ήδη συζητηθεί, Διακυβέρνηση και Διαμοιρασμός εξουσίας, Περιουσιακό, ΕΕ και Οικονομία.

«Αναμένω ότι μετά την συζήτηση των τεσσάρων κεφαλαίων στην Κύπρο, σε επαφή με την γενική γραμματεία του ΟΗΕ θα καθορισθεί μια νέα ημερομηνία και σε μια μορφή τύπου Καμπ Ντέιβιντ, θα συζητηθεί λεπτομερώς το εδαφικό. Αμέσως μετά, θα γίνει η πενταμερής. Και ο γ.γ. αυτό περιμένει από εμάς». Όλα αυτά, πρόσθεσε, θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου. Πηγή

Advertisements
This entry was posted in ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ, ΚΥΠΡΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.