ηγέτες ..ναι αλλά τι ηγέτες έχουμε;

erdog1Οι ηγέτες χωρίζονται σε 5 βασικές κατηγορίες οι οποίες και είναι οι εξής:

1. Ηγέτης Πάκμαν: Ο αχόρταγος. Αυτός που τρώει ό,τι βρεθεί μπροστά του, όπως συμβαίνει στο γνωστό μπιμπλίκι με το παπαράκι που τρώει τις κουκίδες. Επίσης, ο άπληστος, ο πλεονέκτης, ο φαταούλας. Βγαίνει στην κυβέρνηση με στόχο να φάει τα πάντα φράγκα, δόξα, υστεροφημία και πλαινές χώρες (καλή ώρα βλ Ερντογάν )

2. Ηγέτης πολιτικάντης: μάστορας στα μασάλια και στον πρόλογο είναι ικανός να παρασύρει τον λαό τους, στους ποιο σκοτεινούς σκοπούς ακόμα και τους πιο καλοπροαίρετους και ηθικούς συνεργάτες του. Μάλιστα, όταν τα πράγματα πάνε στραβά, ο πολιτικάντης δεν θα καταστεί ποτέ υπεύθυνος και την ευθύνη θα πάρουν άλλοι, λιγότερο δημοσιοσχετίστες. Και μετά από χρόνια θα βρεθούνε τίποτις κωθώνια να τον κάνουν και ίνδαλμα.

3. Ηγέτης τραμπούκος: ο νταής του σχολείου μεγάλωσε και έγινε κεχαγιάς στο γραφείο του ανέβηκε ένα ένα τα … σκαλιά της εξουσίας και τούκατσε. .Σαν πρωθυπουργός σου κλέβει μόνο το χαρτζιλίκι-μισθό, αλλά και τις εισφορές στα ταμεία σου. Και, επιπλέον, έχει τελειοποιήσει την τεχνική του bullying ώστε να ξέρει πότε να μην το παρατραβάει, κυρίως την περίοδο των δημοσκοπήσεων.

4. Ηγετίσκος: είναι ο πολιτικός που έκανε τόσο καλά τη δουλειά του που προήχθη ακλουθώντας την κομματική επετηρίδα και λόγω λειψανδρίας και κάποιων διαβολικών συμπτώσεων έγινε πρωθυπουργός ή πρόεδρος. Όμως από τη νέα του θέση νομίζει πως έχει ακόμα τα παλιά του καθήκοντα και θεωρεί υποχρέωσή του να ελέγχει, να βλέπει, να αξιολογεί συνήθως μικροπράγματα άνευ ουσίας. Αυτοί σε περιόδους εξελίξεων, μετατρέπονται σε αιτία «μποτιλιαρίσματος» όλων των διαδικασιών που μας αφορούν.

5. Ηγέτης αρχομανής: Σαν χαρακτήρας είναι αυτό που λέμε σφιχτοκώλης, anal-retentive που λένε και στο χωριό μου, που έχει φάει καθήλωση στο πρωκτικό στάδιο και είναι τσιγκούνης, σφιχτοχέρης, σπας@ρχίδης, ψυχαναγκαστικός με τον έλεγχο και γενικά δεν αφήνεται στη jouissance της στιγμής.

Ελλην Φορολογούμενος Πηγή

Advertisements
This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , . Bookmark the permalink.