Οι λαθρομετανάστες τους παίρνουν τα ψάρια μέσα από τα χέρια

ihthyoskalaΣε καθημερινό μαρτύριο μετατρέπεται πλέον η εργασία για τους απασχολούμενους της ιχθυόσκαλας, αφού η γειτνίαση με τον καταυλισμό της Σούδας οδηγεί σε οριακές καταστάσεις που πολλές φορές ενέχουν κινδύνους τόσο για τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων όσο και για τους ίδιους τους μετανάστες.

Μιλώντας στον «π» ο διευθυντής της Ιχθυόσκαλας Χίου Ντ. Στούπος εστίασε στα όσα θλιβερά διαδραματίζονται κάθε βράδυ στην ευρύτερη περιοχή με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό της αρπαγής των τελάρων με τα ψάρια από ομάδες προσφύγων και μεταναστών.

«Δεν προλαβαίνει να έρθει το καΐκι και μαζεύονται δεκάδες άτομα. Άλλος τραβάει από δω, άλλος τραβάει από κει και άλλος παίρνει τα τελάρα με τα ψάρια και φεύγει. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Όλα αυτά είναι απόρροια της άναρχης κατάστασης που επικρατεί στη Σούδα εδώ και πολύ καιρό και που μεταφέρεται και στην Ιχθυόσκαλα. Στο παρελθόν εργάτης μας απειλήθηκε με μαχαίρι από μετανάστη, τις προάλλες κατέστρεψαν δύο αυτοκίνητα εργατών που δούλευαν εδώ και ήρθαν να βγάλουν το μεροκάματο. Τις προάλλες όταν έκαψαν τον καταυλισμό έτρεχαν όλοι να μπουν στην Ιχθυόσκαλα. Ας μπούμε στη θέση του ένα και μοναδικού εργάτη που κάνει τη βραδινή βάρδια και από τις 12 μέχρι τις 4 τα ξημερώματα βρίσκεται μόνος του στο κτίριο. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», ανέφερε ο κ. Στούπος.

Στη Χίο η διοίκηση του Ο.Κ.Α.Α.

Όλα αυτά καθώς και σειρά ζητημάτων που απασχολούν εργαζόμενους και παραγωγούς θα κληθεί να καταγράψει η νέα διοίκηση του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (Ο.Κ.Α.Α) που θα βρεθεί στο νησί μας το πρωί της Παρασκευής, ανταποκρινόμενη στο έγγραφο αίτημα του Ντίνου Στούπου.

«Θα πραγματοποιηθεί μία μικρή σύσκεψη στις 08:00 της Παρασκευής που θα εξετάσουμε όλα τα προβλήματα και στη συνέχεια η διοίκηση του Ο.Κ.Α.Α. θα επισκεφθεί τις αρχές και τους φορείς του νησιού», κατέληξε ο ίδιος. Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.