Πώς να βρείτε κάποιον στο Facebook χωρίς το… όνομά του

facebook-630x400Πιθανότατα να έχει συμβεί και σε εσάς. Ψάχνετε να βρείτε κάποιον στο Facebook και ενώ γνωρίζετε ότι έχει λογαριασμό δεν μπορείτε να τον εντοπίσετε;

Και όμως, υπάρχει λύση για το πρόβλημά σας.

Το πιθανότερο σενάριο λέει πως έχει χρησιμοποιήσει κάποιο παρατσούκλι, ή άλλο όνομα ή ακόμη και το πραγματικό του σε σύντμηση για να εγγραφεί στο Facebook, γεγονός που καθιστά αδύνατο να τον βρείτε, εκτός κι αν ο ίδιος σας πει πώς.

Ένας από τους τρόπους για να τον «ξετρυπώσετε», προϋποθέτει να γνωρίζετε τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου, οπότε τον εισάγετε στο πεδίο της αναζήτησης και τότε εμφανίζεται στην οθόνη σας το account.

Άλλος ένας είναι εαν γνωρίζετε την διεύθυνση του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου. Δεν έχετε παρά τα γράψετε το email του στο πεδίο αναζήτησης και ο λογαριασμός του θα εμφανιστεί στην οθόνη σας.

Αυτό βεβαίως σημαίνει πως με τον ίδιο τρόπο κάποιος μπορεί να φτάσει και σε εσάς, αν και δεν έχετε κάνει εγγραφή στο Facebook με το ονοματεπώνυμό σας.

Όμως, υπάρχει τρόπος να «προστατευτείτε», αρκεί να μεταβείτε στις ρυθμίσεις απορρήτου και να αλλάξετε την απάντηση στην ερώτηση «Ποιοι μπορούν να σας βρουν με βάση τον αριθμό τηλεφώνου που δώσατε;».

Οι επιλογές που έχετε είναι «Όλοι», οι «Φίλοι των φίλων» και οι «Φίλοι». Πηγή

Advertisements
This entry was posted in Διαδίκτυο, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ and tagged , . Bookmark the permalink.