Πειραιάς: Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος»

papastratos-thumb-largeΠερισσότερες από 5.000 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης θα δημιουργηθούν στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά την επόμενη πενταετία, από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος».

Οπως ανακοινώθηκε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο ιστορικό λιθογραφείο της μεγαλύτερης καπνοβιομηχανίας, θυγατρικής της Philip Morris International, η επένδυση θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ σε βάθος πενταετίας και θα υλοποιηθεί από την εταιρεία Dimand που απέκτησε την ακίνητη περιουσία της «Παπαστράτος» η οποία επεκτείνεται σε περισσότερα από 60.000 τετραγωνικά μέτρα. Στα σχέδια της εταιρείας είναι να κατασκευαστεί ξενοδοχειακή μονάδα, χώροι στάθμευσης, επιπλωμένα διαμερίσματα για να διαμένουν στελέχη επιχειρήσεων που θα ταξιδεύουν και θα έρχονται στην Ελλάδα για να υλοποιήσουν συμφωνίες καθώς και χώροι καταστημάτων. Μάλιστα, όπως δήλωσε ότι κ. Πάνος Παναγιωτίδης, γενικός διευθυντής λειτουργικών δραστηριοτήτων της Dimand, «στόχος μας είναι ο Πειραιάς να κερδίσει το χαμένο στοίχημα του Βοτανικού». Μέχρι σήμερα, η Dimand έχει συμφωνήσει με την Grivallia Property να αξιοποιήσει το ένα από τα τρία ακίνητα – πρόκειται για την παλαιά καπναποθήκη του Παπαστράτου όπου θα δημιουργηθεί γραφειακό συγκρότημα και θα είναι έτοιμο μέχρι τον Mάιο του 2017.

Στη διάρκεια της συνέντευξης ο πρόεδρος της ελληνικής θυγατρικής της Philip Morris International Χρήστος Χαρπαντίδης περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στον κλάδο εφόσον εφαρμοστεί και η 8η κατά σειρά αύξηση της φορολογίας. «Το 2017 είναι κομβική χρονιά, γι’ αυτό και δεν πρέπει να εφαρμοστεί η νέα αύξηση της φορολογίας στον κλάδο. Πραγματικά δεν ξέρω πόσοι από το λιανεμπόριο και τις καπνοβιομηχανίες θα αντέξουν για την επόμενη διετία 2018-2019, αφού πλέον η φορολογία στο πακέτο τσιγάρων θα φθάσει το 90% και θα καταστούμε η χώρα με τη μεγαλύτερη φορολογία απ’ όλες τις αγορές της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Σύμφωνα με το κ. Χαρπαντίδη, «το παράνομο εμπόριο θα εκτοξευθεί εκ νέου εις βάρος της νόμιμης αγοράς, η οποία θα συρρικνωθεί περαιτέρω, και αναμένεται ότι θα υπάρξει μεγάλη πίεση στους Ελληνες καπνοκαλλιεργητές. Ακόμα περισσότερα περίπτερα θα κλείσουν και τα εκτιμώμενα 120 εκατ. ευρώ πρόσθετα έσοδα δεν θα έρθουν ποτέ! Αντίθετα, θα υπάρξει περαιτέρω συρρίκνωση των δημοσίων εσόδων». Πηγή

Advertisements
This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.