Το Facebook «μιλάει» αρχαία ελληνικά

Αυτό το μυστικό του facebook σίγουρα δεν το ξέρουν πολλοί.

clipboard2-1110x400Εδώ μπορεί οι κύριοι της κυβερνήσεως να λένε ότι τα αρχαία ελληνικά είναι «νεκρά» και ότι δεν χρειάζεται να διδάσκονται ως πρώτη προτεραιότητα στην εκπαίδευση και στα σχολεία, κάποιοι άλλοι διεθνείς οργανισμοί έχουν αντίθετη άποψη. Όπως παραδείγματος χάρη αμερικανικός κολοσσός Facebook.

Συγκεκριμένα ο «γίγαντας» των κοινωνικών μέσων δικτύωσης στο διαδίκτυο, δίνει την δυνατότητα στους χρήστες του να επιλέξουν ως γλώσσα την… αρχαία ελληνική! Απλά πηγαίνεις στις ρυθμίσεις, μετά στη γλώσσα και αντί για τα απλά Ελληνικά, επιλέγεις τα αρχαία Ελληνικά.

Αμέσως θα δεις αρκετές διαφορές, όπως «Σχόλιον γράφειν» αν θές να γράψεις κάτι, η «Μεταβάλλειν» αν θέλεις να… μεταβάλεις (αλλάξεις)κάτι! Η αρχική σελίδα αναφέρεται ως »Οίκος», ενώ οι »Εκδηλώσεις» είναι σαν: «Ω γέγοναι»! Τέλος, οι ειδοποιήσεις… «μεταμορφώνονται» σε » Διαγγελίαι».

filesΈχει κάποιες ατέλειες βέβαια, αλλά το σημαντικό είναι ότι το facebook διαθέτει την αρχαία ελληνική και δεν την θεωρεί νεκρή γλώσσα. Πηγή

Advertisements
This entry was posted in Διαδίκτυο, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ and tagged , , , . Bookmark the permalink.