Εγκαινιάζεται το Ελληνικό Ινστιτούτο Θρακικών Ερευνών

mylos_masouraΠαρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, θα πραγματοποιηθούν στις 12 Νοεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη τα εγκαίνια του Ελληνικού Ινστιτούτου Θρακικών Ερευνών, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Λαμπάκης σημείωσε πως το Ινστιτούτο, για την ίδρυση του οποίου υπεγράφη πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), θα διοικείται από επταμελή επιτροπή, η οποία θα συγκροτείται από τον εκάστοτε δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και τον πρύτανη του ΔΠΘ, έναν υπηρεσιακό παράγοντα και έναν δημοτικό σύμβουλο, καθώς και τρεις καθηγητές του ΔΠΘ, εξειδικευμένους στα θέματα της αρχαίας, βυζαντινής και νεότερης ιστορίας της Θράκης.

Ο κ. Λαμπάκης τόνισε πως το Ελληνικό Ινστιτούτο Θρακικών Ερευνών «θα αποτελέσει το ανάχωμα απέναντι σε ιστορικές αναλήθειες» αναφορικά με την ιστορία της αρχαίας Θράκης και την ταυτότητα των κατοίκων της, ενώ θα συμβάλει στο να γίνει αντιληπτός ο ρόλος της Θράκης στον εθνικό κορμό.

Το Ινστιτούτο θα στεγαστεί στον Μύλο Μασούρα, ένα τριώροφο κεραμοσκέπαστο κτίριο που κατασκευάστηκε το 1930 και αποτελεί ένα από τα αρχιτεκτονικά μνημεία της Αλεξανδρούπολης. [1. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ (Λ. Παπαδημητρίου). 2. Πηγή]

Advertisements
This entry was posted in ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.