Ιδού τι θέλει η Τουρκία για την ασφάλεια

%ce%b5%cf%81%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%b3%ce%ac%ce%bd-1Να που οδηγούμαστε με αυτές τις συνομιλίες. Οι Τούρκοι στρατιώτες όχι μόνο δεν θα ξεκουμπιστούν από την Κύπρο σε περίπτωση λύσης, αλλά θα έχουν το δικαίωμα να επέμβουν σε περίπτωση που τους ζητηθεί από τον ηγέτη της Τουρκοκυπριακής Πολιτείας, αφού αυτός θα είναι περίπου ο τίτλος του Τ/Κ ηγέτη σε περίπτωση λύσης τύπου Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Για να το θέσουμε περισσότερο κατανοητά ο Πρωθυπουργός του τουρκοκυπριακού συνιστώντος κρατιδίου όταν «αντιληφθεί» (όποτε θέλει δηλαδή) ότι οι κάτοικοι του κινδυνεύουν (οι Τουρκοκύπριοι) θα μπορέσει ανά πάσα στιγμή να καλέσει τον τουρκικό στρατό να τους προστατεύσει (από τι;). Συναφώς, σημειώνεται ότι ο Μουσταφά με τον Ερντογάν εστιάζονται στην θέση πώς θα πρέπει μετά της επίτευξη συμφωνίας να δημιουργηθεί στρατιωτική βάση με 2000 στρατιώτες. Το απόσπασμα των Τούρκων στρατιωτών θα εγγυάται εν πολλοίς το τουρκοκυπριακό συνιστών κρατίδιο. Και που θα βρίσκονται αυτοί οι Τούρκοι στρατιώτες; Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από τα κατεχόμενα, η τουρκική πλευρά υποστηρίζει ότι η βάση που θα δημιουργηθεί για να σταθμεύει το στρατιωτικό της απόσπασμα θα είναι κυρίαρχη. Άρα, με απλά λόγια θα έχουμε και κυρίαρχη Τουρκική βάση στην Κύπρο.

Ασφαλώς, όλα αυτά όταν παρέλθει καιρός διότι με την «λύση» του κυπριακού, διότι άμεσα η Τουρκία δεν διατίθεται να φύγει τα στρατεύματά της. Με αυτή την πιθανότητα υπάρχει περίπτωση να προχωρήσουν σε «λύση», αλλά τα τουρκικά στρατεύματα θα συνεχίσουν να παραμένουν και μάλιστα με την απουσία των δικών μας στρατευμάτων, αφού γίνεται ξεκάθαρο ότι θα διαλυθεί από την πρώτη ημέρα η Εθνική Φρουρά.

Με απλά λόγια ο ΠτΔ μας δίδει στο στόμα του λύκου χωρίς να μας δίδει κανένα δικαίωμα οι Ελληνοκύπριοι να αμυνθούμε. Σίγουρα με όλες αυτές τις εξελίξεις ο Σουλτάνος Ερντογάν θα τρίβει τα χέρια του. Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ, ΚΥΠΡΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.