Προορίζουν την Χίο για το νησί των λαθρομεταναστών.

12472392_1677744242442252_5625733526939377453_nΤην παραδοχή ότι οι κάτοικοι της Χίου να συνηθίσουν την συμβίωση με τους λαθρομετανάστες διατύπωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο Ε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, την ώρα που τα »σενάρια» για μόνη εναλλακτική αν καταρρεύσει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας είναι η… απομόνωση των σε ένα νησί.

Ένας εκ των συμβούλων της Άνγκελα Μέρκελ ο Γκέραλντ Κνάους σε συνέντευξή του στο Spiegel δίνει το περίγραμμα ενός εναλλακτικού σχεδίου, το οποίο φαντάζει ζοφερό για τη χώρα μας και όχι μόνο:

Εάν αποτύχει η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για τους λαθρο, ως μοναδική εναλλακτική, υπάρχει αυτή στιγμή η λύση Αυστραλίας: Όσοι έρχονται στην Ευρώπη θα πρέπει να κρατούνται σε ένα νησί, χωρίς να έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτημα ασύλου. Στην Ελλάδα θα δινόταν ο ρόλος που παίζει το νησί του Ειρηνικού, Ναούρου (σ.σ. παλιότερα γνωστό και ως …»Νησί της Χαράς») για την Αυστραλία.

Ο Γιάννης Μπαλάφας, αναφερόμενος στον καταυλισμό στη Χίο είπε:

«Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα αύριο να αδειάσει η Χίος. Πρέπει οι κάτοικοι να συνηθίσουν για να ένα διάστημα να συμβιώνουν με έναν αριθμό λαθρομεταναστών που θα μείνει στο νησί».

Ακόμη, δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατασκευαστεί ένας νέος καταυλισμός στο νησί, στον οποίο θα μεταφερθούν οι λαθρομετανάστες. Ο Μπαλάφας, που την Παρασκευή βρέθηκε στη Χίο, μετά από τα πρόσφατα γεγονότα δήλωσε ότι «τις επόμενες μέρες θα υπάρξει μεγαλύτερη αστυνόμευση στο νησί», ενώ παραδέχθηκε ότι δεν είναι ικανοποιημένος που κοιμούνται σε παραπήγματα οι λαθρο. Πηγή

Advertisements
This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.