10ετής φυλάκιση σε Σύριο λαθρομετανάστη που συμμετείχε σε επεισόδια πετώντας πέτρες

newego_large_t_1101_55029066_type13145Ουγγρικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε φυλάκιση 10 χρόνων έναν 40χρονο Σύριο πρόσφυγα με την κατηγορία της «τρομοκρατικής ενέργειας», γιατί τον προπερασμένο Σεπτέμβριο συμμετείχε σε επεισόδια στα Ουγγρο-Σερβικά σύνορα, πετώντας πέτρες.

Πρόκειται για τον Αχμέντ Χαμέντ, ο οποίος στις 16 Σεπτεμβρίου του 2015, μαζί με άλλους πρόσφυγες και μετανάστες, συμμετείχε σε διαδήλωση, ζητώντας από τις ουγγρικές συνοριακές Αρχές να ανοίξουν τα σύνορα. Στη διάρκεια της διαδήλωσης έγιναν επεισόδια, όταν ένα μέρος των διαδηλωτών κατάφερε να μπει στο ουγγρικό έδαφος και η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και κανονάκια νερού για να τους απωθήσει.

Οι πρόσφυγες – μετανάστες φέρεται να αντέδρασαν πετώντας πέτρες κατά των αστυνομικών, ενώ ο 40χρονος πρόσφυγας είχε συλληφθεί και κρατούνταν. Η ποινή των 10 χρόνων είναι η μεγαλύτερη που έχει επιβληθεί σε πρόσφυγα από τότε που ξεκίνησε η προσφυγική κρίση. Πηγή

Advertisements
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.