Εξήντα ημέρες φυλακή στους φαντάρους που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό

Ποινή φυλάκισης 50+10 ημερών επιβλήθηκε στους επτά νεοσύλλεκτους οπλίτες του Στρατού που φωτογραφήθηκαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μεσολογγίου σχηματίζοντας τον αλβανικό αετό.

Ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής αποφάσισε να επιβάλλει την ανώτατη ποινή φυλάκισης 50 ημερών που προβλέπει ο στρατιωτικός κανονισμός, σε κάθε έναν από τους επτά αλβανικής καταγωγής οπλίτες.

Στη συνέχεια παρενέβη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και επαύξησε τις ποινές στις 60 ημέρες, όπως έχει δικαίωμα από τον νόμο.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού

«O αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, λαμβάνοντας υπόψη το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε αναφορικά με την εμφάνιση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες, που εμφανίζει Στρατιώτες να σχηματίζουν με τα χέρια τους χαρακτηριστική απεικόνιση της Αλβανικής σημαίας, επέβαλλε σε αυτούς πειθαρχικές ποινές, εξαντλώντας την
πειθαρχική του δικαιοδοσία.

Η απόφαση αυτή του Αρχηγού ΓΕΣ, έχει ήδη υποβληθεί στο ΓΕΕΘΑ και στο ΥΠΕΘΑ, όπου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος αποφάσισε να επαυξήσει τις ανωτέρω ποινές, στο ανώτατο όριο της πειθαρχικής του δικαιοδοσίας.

Η πλήρης διερεύνηση της υποθέσεως συνεχίζεται». Πηγή

Advertisements
This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Εξήντα ημέρες φυλακή στους φαντάρους που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό

  1. Ο/Η salz λέει:

    To 1966 βγήκα στην αναφορά από ένα στραβόξυλο υπολοχαγό, για μια υλική ζημια που είχε κάνει η διμοιρία μου (έσπασαν έναν μετρητή σε μια νυχτερινή άσκηση) και άρπαξα δυο μήνες φυλακή. ΑΚΡΙΒΩΣ! Αν είχε τότε γίνει κάτι ανάλογο με τους αλβανολεβέντες, ακόμα θα υπηρετούσα….

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.