Αλβανοί κατσαπλιάδες αρπάζουν, λεηλατούν και καταστρέφουν ό,τι θυμίζει Ελλάδα στη Βόρεια Ήπειρο

ΞΕΡΙΖΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ!

Μέρες αγωνίας αλλά και αγανάκτησης σε Χιμάρα, Αγ. Σαράντα, Δερόπολη, Αργυρόκαστρο κ.α., όπου Αστυνομία και Δικαιοσύνη, παραμένουν αδρανείς μπροστά στους βανδαλισμούς και την τρομοκρατία σε βάρος των Ελλήνων.

Σε προεκλογική τροχιά έχει εισέλθει για τα καλά πλέον η Αλβανία, ωστόσο ο εκδημοκρατισμός και η μετεξέλιξή της σε ένα σύγχρονο δημοκρατικό κράτος, αποτελεί μακρινό όνειρο.

Όμως όνειρο αποδείχτηκε και η προσπάθεια του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα, να αποσπάσει ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που διακαώς επιθυμούσε προκειμένου να έχει στα χέρια του ένα «ισχυρό χαρτί» στον προεκλογικό του αγώνα. Κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν το πέτυχε, αλλά αντίθετα, βρίσκεται τώρα απολογούμενος στις άλλες πολιτικές δυνάμεις της Αλβανίας, καθώς με την εθνικιστική πολιτική, την ανοχή στη διαφθορά, την αδυναμία/αδια­φορία του να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να διασφαλίσει τα δικαιώματα των μειονοτήτων και κύρια της Ελληνικής, στην πράξη υπονόμευσε την προοπτική ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε. και την έφερε πίσω για αρκετά ακόμη χρόνια.

Τα εσωτερικά πολιτικά προβλήματα ο Έντι Ράμα, επιχειρεί να τα αντιμετωπίσει με την ένταση της εθνικιστικής και ανθελληνικής ρητορικής. Η τακτική αυτή ενθαρρύνει- αν δεν υποδαυλίζει- ακραίους κύκλους της Αλβανίας και πέραν αυτών των «Τσάμηδων» να εντείνουν την πολιτική τους σε βάρος των Βορειοηπειρωτών, κάνοντας ο, τι μπορούν ώστε αρχικά να τους εκφοβίσουν και στη συνέχεια να τους εκδιώξουν οριστικά από τις πατρογονικές εστίες τους.

Σε κεντρικό επίπεδο το σχέδιο αυτό εξελίσσεται με μεθοδεύσεις είτε σε επίπεδο Δικαιοσύνης με την υφαρπαγή περιουσιών με πλαστούς τίτλους ιδιοκτησίας, είτε μέσω των Πολεοδομιών και των Δήμων με απαλλοτριώσεις εκτάσεων και ακινήτων για αναπλάσεις, ανεγέρσεις τουριστικών μονάδων κλπ, που στρέφονται κατά βάση σε βάρος Ελληνικής καταγωγής ιδιοκτητών.

Αρπάζουν περιουσίες

Με τον τρόπο αυτό έχουν υφαρπαγεί τεράστιες αγροτικές εκτάσεις σε περιοχές της Βορείου Ηπείρου και ιδιαίτερα στους Αγίους Σαράντα, με πλέον έντονο και πρόσφατο πρόβλημα να βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Χειμάρας.

Οι διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες των Ομογενών μας, κρατούν για αρκετό καιρό, η Ελληνική Πολιτεία αντέδρασε υποτονικά είναι αλήθεια, αλλά η επιβεβαίωση της αδικίας και των μεθοδεύσεων του Έντι Ράμα, ήρθε από τον Αλβανό Συνήγορο του Πολίτη, που κατέγραψε στο πόρισμα του «κυβερνητικές και δημοτικές αυθαιρεσίες», νομικές παραβάσεις, άκυρες διαδικασίες.

Στην άλλη περιοχή της Βορείου Ηπείρου, που εκτίνεται εντός των ορίων του Νομού Αργυροκάστρου, βρίσκεται σε εξέλιξη μια πρωτοφανής σε έκταση και συχνότητα επιδημία κλοπών και διαρρήξεων, που σε διάστημα λίγων εβδομάδων έχουν ξεπεράσει τις 100. Σε αρκετές περιπτώσεις έχουν καταγραφεί απλά υφαρπαγή και κάψιμο ελληνικών σημαιών, γεγονός που προδίδει και τα κίνητρα των δραστών. Το Δημοτικό Συμβούλιο Δερόπολης, έντονα προβληματισμένο, σε πρόσφατη συνεδρίασή του ασχολήθηκε με την έξαρση της εγκληματικότητας την οποία αποδίδει σε κύκλους που στοχεύουν στον εκφοβισμό της Ελληνικής Μειονότητας.

Ακόμη όμως και να ήθελε κανείς να κατατάξει όλες αυτές τις πράξεις σε … κλεφτρόνια κλπ, υπάρχει η αδιαφορία και η ανοχή της Αστυνομίας, η οποία όχι μόνο δεν λαμβάνει αποτρεπτικά μέτρα, αλλά ούτε καν και ενεργοποιείται για τη σύλληψη των δραστών.

Προκλητική αδιαφορία

Η αδιαφορία των Αστυνομικών Υπηρεσιών είναι τόσο προκλητική, που αναγκάστηκε ο βουλευτής Βαγγέλης Τάβος, που ανήκει στο συνεργαζόμενο με την Κυβέρνηση κόμμα του μετριοπαθούς γενικά Ιλίρ Μέτα (Προέδρου της Βουλής) να ζητήσει την αποπομπή του Αστυνομικού Διευθυντή Αργυροκάστρου. Στο στόχαστρο των ανθελλήνων και αλβανών εθνικιστών έχουν μπει και τα Χριστιανικά ορθόδοξα σύμβολα, καταστρέφοντας Σταυρούς και βεβηλώνοντας εκκλησίες και μοναστήρια.

Ξεχωριστά κεφάλαια αποτελούν οι απειλές των «Τσάμηδων» που μετά την κυβερνητική συνεργασία με τον Ράμα, ολοένα αποθρασύνονται και πιο πολύ, αλλά και η αυξανόμενη καλλιέργεια χασίς. Μάλιστα πριν λίγα 24ωρα αποπέμφθηκε από την Κυβέρνηση ο Υπουργός Δικαιοσύνης, που δημόσια είχε αφήσει αιχμές για αύξηση των καλλιεργειών και αυτό παρά τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης Ράμα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ αποκαλυπτικός ήταν και ο βουλευτής Βαγγέλης Τάβος, όπως έγραψε προχθές και ο «Π.Λ.», ο οποίος κατηγόρησε ευθέως αξιωματικούς της αστυνομίας ότι προστατεύουν εμπόρους χασίς.

Πυροδοτεί την ένταση ο Ράμα

Όσο πλησιάζει η ημέρα των εκλογών, αρκετοί είναι εκείνοι που διαβλέπουν ότι ο Ράμα και οι συνεργάτες του θα οξύνουν το προεκλογικό κλίμα, που θα «οπλίζει» με περισσότερο θράσος τους ανθέλληνες και τους εθνικιστές. Αν μάλιστα συνεκτιμήσει κανείς και την «ανοικτή γραμμή» που έχει ο Αλβανός Πρωθυπουργός με τον Τούρκο «Σουλτάνο» Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν, τότε είναι δικαιολογημένες και οι ανησυχίες των πολιτικών του αντιπάλων για περαιτέρω συρρίκνωση των δημοκρατικών ελευθεριών στην Αλβανία και την στοχοποίηση των Μειονοτήτων και σε ο, τι μας αφορά την Ελληνική.

Αντίβαρο η Ε.Ε.

Το αντίβαρο σε όλη αυτήν την κατάσταση που τείνει να σχηματιστεί, είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν και αρχικά στην Αλβανία είχε διαμορφωθεί ένα αισιόδοξο κλίμα για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, βάσει και ορισμένων φιλικών τοποθετήσεων μεμονωμένων ευρωπαίων αξιωματούχων, στην πορεία τα πράγματα αποδείχτηκαν πολύ δύσκολα. Η Ε.Ε. έθεσε ως όρο την εκπλήρωση όλων των προϋποθέσεων που είχαν τεθεί ως όρος. Η Ελλάδα επέμεινε και επιμένει σε ορισμένα σημεία «κλειδιά»: Την εναρμόνιση του Δικαστικού Συστήματος. Την αντιμετώπιση της διαφθοράς, του οργανωμένου εγκλήματος, του trafficking, το εμπόριο οργάνων και το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος. Την αναγνώριση των μειονοτικών δικαιωμάτων σε όλη την επικράτεια και το δικαίωμα ιδιοκτησίας των μειονοτήτων. Τον αποκλεισμό προσώπων που κατηγορούνται για εγκληματική δράση από τα δημόσια αξιώματα. Την ανάδειξη της σημασίας της καλής γειτονίας.

Αίσθηση πάντως προκαλεί και η εισήγηση – καταπέλτης της Κύπριας Ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους, για την ετήσια έκθεση προόδου του Ευρωκοινοβουλίου για την ενταξιακή διαδικασία της Αλβανίας, όπως έγραψε χθες ο «Π.Λ.». Η κ. Θεοχάρους, επισημαίνει χωρίς περιστροφές ότι ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου βρίσκεται αντιμέτωπος με τη βαναυσότητα του Αλβανικού κράτους! Η τοποθέτησή της και η ομιλία που πραγματοποίησε στην πρόσφατη επίσκεψή της στα Τίρανα, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με ορισμένους εθνικιστικούς κύκλους να ζητούν να της απαγορευτεί η είσοδός της στην Αλβανία.

Μόνιμα ζητούν

Το οξύμωρο βέβαια είναι ότι ενώ οι Αλβανοί κάνουν ο, τι περνάει από το «χέρι» τους για να «απαλλαγούν» από τους Βορειοηπειρώτες, ταυτόχρονα αναπτύσσουν την ανθελληνική τους προπαγάνδα και εντός Ελλάδος. Πότε με τη διανομή των βιβλίων- παραχάραξης της ιστορίας, πότε με τις προκλήσεις νεοσυλλέκτων στα Ελληνικά στρατόπεδα και βεβαίως μονίμως να προβάλλουν αιτήματα για ενίσχυσή τους σε εξοπλισμό, μέσα στο όνομα της «καλής γειτονίας».

Όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις από το 1990 και εντεύθεν επιδεικνύουν μια υποχωρητικότητα, που δεν είναι κακή, αν βεβαίως συνδεόταν με αμοιβαιότητα και με αντίστοιχα αιτήματα προς όφελος των εθνικών μας συμφερόντων και της Ελληνικής Μειονότητας. Πότε βέβαια δεν είναι αργά, αλλά μάλλον απίθανο να συμβεί επί ημερών της σημερινής Κυβέρνησης. Πηγή

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΒΑΝΙΑ, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.