Ανακαίνιση των δύο ανοικτών γηπέδων μπάσκετ «Πορφύρα» και «Φοίνικα», στον Πειραιά

Πρόκειται για δύο γήπεδα, που λειτουργούν τα τελευταία 45 χρόνια, έχοντας φιλοξενήσει διάφορες αθλητικές δραστηριότητες χιλιάδων πολιτών.

Το «πράσινο φως» από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) έλαβε η Περιφέρεια Αττικής και ο δήμος Πειραιά για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό των δύο ανοικτών γηπέδων μπάσκετ «Πορφύρα» και «Φοίνικα», στον Πειραιά.

Το θέμα της ανακαίνισης των δύο γηπέδων, που ταλάνιζε για πολλά χρόνια τον δήμο, αλλά και τους αθλητές που προπονούνται σε αυτά (καθώς, στα δύο γήπεδα, εξυπηρετούνται οι ανάγκες 700 και πλέον αθλητών), συζητήθηκε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου από το ΚΑΣ, το οποίο και γνωμοδότησε θετικά, υπό όρους, την εξέλιξη των έργων.

Πρόκειται για δύο γήπεδα, που λειτουργούν τα τελευταία 45 χρόνια, έχοντας φιλοξενήσει διάφορες αθλητικές δραστηριότητες χιλιάδων πολιτών, ωστόσο η ιδιαιτερότητα της τοποθεσίας τους, καθώς βρίσκονται εντός των αρχαίων τειχών της πόλης του Πειραιά, καθυστερούσε οποιαδήποτε ανακαίνιση, αφού όλες οι παρεμβάσεις πρέπει να γίνονται μετά από έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Μάλιστα, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, μαζί με τον αντιδήμαρχο Πειραιά, Στέλιο Γαϊτάναρο, που εκπροσωπούσε τον δήμαρχο Πειραιά, και με τη γενική γραμματέα του ΥΠΠΟΑ, Μαρία Βλαζάκη, πραγματοποίησαν συνάντηση λίγο πριν ανακοινωθεί η απόφαση του ΚΑΣ, συζητώντας θέματα σχετικά με τη συνεργασία μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού, Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Πειραιώς. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν τα θέματα, που αφορούν στην επιτάχυνση των διαδικασιών για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και ΥΠΠΟΑ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Ζέας.

Η σχετική μελέτη είχε χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής και, ενώ εγκρίθηκε από το αρμόδιο Συμβούλιο, εκκρεμεί η υπογραφή της απόφασης από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, ώστε να προχωρήσει και η σχετική προγραμματική σύμβαση. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας με το ποσό 2.200.000 ευρώ. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε, επίσης, η επισκευή, ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός του διατηρητέου κτηρίου του Παλαιού Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά, προκειμένου να συμπληρώσει και να αναβαθμίσει λειτουργικά το Μουσείο και το Θέατρο Ζέας. Πηγή

This entry was posted in ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.