Τουρκικό δημοσίευμα: Οι Έλληνες παραβιάζουν ξανά τη Συνθήκη της Λωζάννης – Ο στρατός τους δεν έπρεπε να είναι στη Θάσο (φωτογραφίες)

Συνεχίζουν τα προκλητικά δημοσιεύματα από την τουρκική πλευρά αναφορικά με την κυριαρχία της Ελλάδας επί των νησιών του Αιγαίου.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο των Τούρκων βρίσκεται η Θάσος, ενώ επαναφέρουν στην συζήτηση την «παράνομη κατοχή από την Ελλάδα 18 νησιών του Αιγαίου». Αφορμή του δημοσιεύματος αποτέλεσε η επίσκεψη και συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στην στρατιωτική άσκηση της Εθνοφυλακής στη Θάσο πριν από λίγες μέρες.

Το τουρκικό δημοσίευμα στην κεμαλική ιστοσελίδα «yenicag» κάνει λόγο για «Νέα ελληνική πρόκληση στο Αιγαίο» και αφού κάνει μια σύντομη αναφορά στην κρίση μου υπάρχει στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, παραθέτει φωτογραφίες από την επίσκεψη καμένου στη Θάσο κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκηση.

«Η Ελλάδα προβαίνει σε κινήσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πολεμική σύγκρουση στο Αιγαίο», αναφέρει το δημοσίευμα

« Η Ελλάδα συνεχίζει να κατέχει 18 μεγάλα νησιά τα οποία ανήκουν στην Τουρκία, ενώ κατέχει και 152 βραχονησίδες και υφάλους που είναι δικά μας. Τα Ιμια είναι ένα από αυτά. Βάσει της Συνθήκης της Λωζάννης η Ελλάδα ήταν υποχρεωμένη να έχει τα νησιά του Αιγαίο «αποστρατικοποιημένα» και να μην «προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες». Ωστόσο η Ελλάδα παραβιάζει την συμφωνία αυτή και απειλεί την ασφάλεια της Τουρκίας», αναφέρει σημείο του τουρκικού κειμένου θέτοντας ευθεία αμφισβήτηση στην ελληνική κυριαρχία επί των νήσων του Αιγαίου καθώς και στο δικαίωμα της Ελλάδας να αμύνεται έναντι πραγματικής απειλής.

Στη συνέχεια του κειμένου γίνεται εκτενής αναφορά στην «παραβίαση», σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους του καθεστώτος αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, καθότι όπως λένε οι Τούρκοι, οι Έλληνες πραγματοποίησαν στρατιωτικά γυμνάσια στην Θάσο.

«Σε αυτό το πλαίσιο [σ.σ. της απειλής προς τους Τούρκους] η πρόσφατη κίνηση του Έλληνα υπουργού Άμυνας, ο οποίος μοιράστηκε φωτογραφίες της επίσκεψής του στα social media, να επισκεφτεί τη Θάσο στα πλαίσια στρατιωτικής άσκησης, θέτει ζητήματα. Φαίνεται ξεκάθαρα και στις φωτογραφίες πως οι στρατιώτες προβαίνουν σε πολεμικά γυμνάσια δοκιμάζοντας ένα οπλικά συστήματα.

Ο Έλληνας υπουργός παραβίασε τις διεθνείς συνθήκης [σ.σ. λόγω της στρατιωτικής άσκησης] και μάλιστα μοιράστηκε φωτογραφίες από το περιστατικό. Ξεχνά ότι η διαιτησία για τα νησιά είναι ο τρόπος επίλυσης του ζητήματος. Η κίνηση αυτή είναι ευθεία πρόκληση για την Τουρκία», αναφέρει το κείμενο.

Τέλος, το κείμενο ζητά από την κυβέρνηση της Τουρκίας να αναλάβει άμεση δράση και να «απαντήσει στην προκλητικότητα της Ελλάδας».

*Οι φωτογραφίες όπως δημοσιεύτηκαν από το τουρκικο site. Πηγή

Advertisements
This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s