11ο Παζάρι Αντίκας και Έργων Τέχνης στο Θησείο

Tο Σωματείο Αρχαιοπωλών και Εμπόρων Έργων Τέχνης της Ελλάδος διοργανώνει την Παρασκευή 31 Μαρτίου, Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Απριλίου το «11ο Παζάρι Αντίκας και Έργων Τέχνης» στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων ΜΕΛΙΝΑ στο Θησείο.

Τα 15 περίπτερα των μελών του Σωματείου διαθέτουν, σε τιμές παζαριού, αυθεντικά αντικείμενα υψηλής ποιότητας όπως πίνακες, γκραβούρες, πορσελάνες, έπιπλα, ασημικά, αντικείμενα παραδοσιακής και σύγχρονης τέχνης και άλλα συλλεκτικά μικροαντικείμενα.

«Folklore Ξανά»

Παράλληλα, το Σωματείο Αρχαιοπωλών και Εμπόρων Έργων Τέχνης Ελλάδος, σε συνεργασία με το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», διοργανώνουν την έκθεση «Folklore Ξανά» με σκοπό την ανάδειξη κοινών σημείων πολιτισμών, εννοιών και συμβόλων.

Τα αντικείμενα που παρουσιάζονται έχουν σαν συνισταμένη την έννοια της παραδοσιακής λαϊκής τέχνης διαφόρων πολιτισμών μέσα στον χρόνο, στον ελλαδικό και όχι μόνο χώρο.

Η έκθεση συμπεριλαμβάνει παραδοσιακά αντικείμενα ελληνικής λαϊκής τέχνης (κοσμήματα, πίνακες, κασέλες, αντικείμενα καθημερινής χρήσης κ.α.) και τοπικές ενδυμασίες από τον ελλαδικό χώρο 19ου έως 20ου αιώνα, καθώς και εκθέματα από την Ευρώπη του 18ου αιώνα, την Ασία και την Αφρική του 19ου αιώνα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 31 Μαρτίου στις 20:30, και θα προλογίσουν η λαογράφος του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης Αγγελική Χατζημιχάλη κυρία Σταυρούλα Πισιμίση και η Πρόεδρος του Σωματείου Αρχαιοπωλών και Εμπόρων Έργων Τέχνης Ελλάδος κυρία Πέγκυ Λούτου. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό αργεντίνικο τάνγκο από τη σχολή διδασκαλίας Libertango.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο της αποστολής και των στόχων του, το Σωματείο Αρχαιοπωλών και Εμπόρων Έργων Τέχνης της Ελλάδος έχει συμπεριλάβει την ιδέα της οργάνωσης μικρών θεματικών εκθέσεων κατά τη διάρκεια του θεσμοθετημένου, πλέον, ετήσιου τριήμερου παζαριού, με σκοπό το κοινό να γνωρίσει, να θυμηθεί και να έρθει σ’ επαφή με τα στοιχεία εκείνα που διατηρούν και διασώζουν την πολιτιστική ταυτότητα των λαών.

Ζωντανές παραδόσεις και πολιτιστικές εκφράσεις λαών και ομάδων, αρχέτυπα πολιτισμικά στοιχεία, σύμβολα υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά και συνιστούν έκφραση πολιτιστικής ταυτότητας και ιστορικής συνέχειας, συνθέτουν το μεγαλύτερο μέρος της πολυδιάστατης έννοιας του Folklore.

Το Σάββατο 1/4/2017 η δραματοθεραπεύτρια κυρία Μάνια Συριοπούλου και δεκατρείς σπουδαστές του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» θα παρουσιάσουν σε ειδική διασκευή παντομίμας το ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη «ΤΑ ΤΕΙΧΗ».

Το Σωματείο Αρχαιοπωλών & Εμπόρων Έργων Τέχνης Ελλάδος ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ Κωνσταντίνο Μπιτζάνη για την αμέριστη υποστήριξή του καιτην εταιρεία «ZEUS + DIONE» για την παραχώρηση ενδύματος από τη συλλογή της για την τεκμηρίωση της θεματικής μας έκθεσης.

Ώρες λειτουργίας παζαριού: Την Παρασκευή 6 το απόγευμα με 10 το βράδυ, το Σάββατο 10 το πρωί με 10 το βράδυ και την Κυριακή 10 το πρωί με 8 το βράδυ

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων ΜΕΛΙΝΑ (Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, στο Θησείο). Πηγή

Advertisements
This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.