Ξεπουλάμε… Φως νερό τηλέφωνο… μέχρι στιγμής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε να προχωρήσει στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρόσληψη συμβούλων, οι οποίοι θα προτείνουν τους ….«βέλτιστους τρόπους αξιοποίησης» (είδατε τι γλυκά λένε το ξεπούλημα; ) των μετοχικών ποσοστών που κατέχει το Ταμείο στα εξής περιουσιακά στοιχεία: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ και ΟΤΕ.

Συγκεκριμένα, το ΤΑΙΠΕΔ αυτήν τη στιγμή κατέχει τα εξής ποσοστά της δημοσίας περιουσίας που μπαίνει ουσιαστικά σε διαδικασία …ιδιωτικοποίησης:

– 17% ΔΕΗ
– 65% ΔΕΠΑ
– 35% ΕΛΠΕ
– 30% ΔΑΑ
– 25% ΕΥΑΘ
– 11% ΕΥΔΑΠ
– 5% ΟΤΕ.

Oι κινήσεις αυτές του ΤΑΙΠΕΔ έρχονται με την έγκριση του “Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής” (βλέπε δανειστές), το οποίο συνεδρίασε χθες, Πέμπτης και έλαβε την απόφαση για την πρόσληψη συμβούλων και την «αξιοποίηση» των συμμετοχών του Δημοσίου.

Παράλληλα το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε επίσης τη διερεύνηση από τους συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ της δυνατότητας ορισμού από το Ελληνικό Δημόσιο της Εγνατίας Οδού ΑΕ ως εποπτικού οργάνου για την επόμενη μέρα της παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας σε ιδιώτη επενδυτή. Πηγή

Advertisements
This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.