Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων θέλει στην Αθήνα δημοσιογράφους των Σκοπίων ως «Μακεδόνες»!

Κρίση ξέσπασε ανάμεσα στις συνδικαλιστικές Ενώσεις με αιτία το επικείμενο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΕΟΔ), που είναι προγραμματισμένο για τις 18 Μαΐου στην Αθήνα. Το θέμα αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, όπου γνωστοποιήθηκε ψήφισμα της ΕΟΔ (Ιούνιος 2015) στο οποίο γίνεται αναφορά σε «εθνικές» μειονότητες στην Ελλάδα, ενώ η Δημοσιογραφική Ένωση της FYROM αναφέρεται ως «Μακεδονική Ένωση Δημοσιογράφων». Ακόμη, έγινε γνωστή η «Χάρτα της Ειδομένης», για την οποία επίσης υπήρξε αναβρασμός, καθώς η ΠΟΕΣΥ φέρεται να αναγνωρίζει στις ΜΚΟ ρόλο «αρχισυντάκτη» της ενημέρωσης για το Προσφυγικό.

Οι δύο αυτές αποκαλύψεις προκάλεσαν κρίση, καθώς στην ΕΟΔ μετέχουν δύο εκπρόσωποι της Ελλάδας, από την ΠΟΕΣΥ και από την ΕΣΗΕΜ-Θ, αλλά τα όσα αναφέρονται στο ψήφισμα της ΕΟΔ και στη «Χάρτα της Ειδομένης» έγιναν γνωστά μόλις πριν από έναν μήνα στα μέλη των ΔΣ των Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

Κατά πληροφορίες, ζητήθηκε από την ΕΟΔ να αλλάξει η ονομασία στη συμμετοχή της Δημοσιογραφικής Ένωσης από τη FYROM, με τη σημείωση των αποφάσεων του OHE. Ωστόσο, η διοίκηση της ΕΟΔ δεν αποδέχεται την αλλαγή, με επιχείρημα ότι για κάτι τέτοιο θα χρειαζόταν νέα απόφαση γενικής συνέλευσης των μελών της! Το ζήτημα παραμένει ανοιχτό ως προς το αν θα πραγματοποιηθεί τελικά στην Αθήνα το Συνέδριο της ΕΟΔ ή θα επιλεχθεί άλλη χώρα για να μην υπάρξει διπλωματικό επεισόδιο. Πηγή

This entry was posted in ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΚΟΠΙΑ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.