Σπάνια ντοκουμέντα. Ετσι έδειχναν τα μνημεία της Αθήνας τον 19ο αιώνα.

Πως έδειχναν τα αρχαία μνημεία της Αθήνας κατά τον 19ο αιώνα; Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το Μουσείο Φωτογραφίας «Χρήστος Καλεμκερής» του Δήμου Καλαμαριάς παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας πρωτότυπου αρχειακού υλικού του Μουσείου Μνημείων Μνήμες.

Πρόκειται για φωτογραφική απεικόνιση των αρχαίων μνημείων της Αθήνας σε μια έκθεση που θα διαρκέσει από 4 έως 31 Μαΐου 2017, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» υπό τον τίτλο «Μνημείων Μνήμες, Η φωτογραφική απεικόνιση των αρχαίων μνημείων της Αθήνας κατά τον 19ο αιώνα».

Πύλη του Ανδριανού

Η έκθεση, αντλεί πρωτότυπο υλικό από το αρχείο του Μουσείου και παρουσιάζει τη διαδρομή που μπορεί να κάνει ένας σύγχρονος περιπατητής, ξεκινώντας από το ναό του Ολυμπίου Διός και την Πύλη του Αδριανού, έως τον Παρθενώνα και το μνημείο του Φιλοπάππου, από όπου μπορεί να αγναντέψει όλη την Αθήνα.

Η παρουσίαση της ιστορίας κάθε μνημείου, μέσα από την ιδεολογική και καλλιτεχνική οπτική των πρώτων ελλήνων και ξένων φωτογράφων- Φίλιππος Μαργαρίτης, Δημήτριος Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Αθανασίου, Πέτρος Μωραίτης, Αφοι Ρωμαίδη, Nelly, HenriBeck, John Stillman, Felix Bonfils, James Robertson, Underwood & Underwood- προϊδεάζειγια μία ενδιαφέρουσα γνωριμία με τις αρχαιότητες της Αθήνας και δημιουργεί μία έκθεση οι φωτογραφίες της οποίας απαρτίζουν και την έκδοση του Μουσείου (μελέτη και συγγραφή της δρ αρχαιολογίας, κ. Μαρίας Φαρμάκη)

Λουτρό των Αέρηδων (1860)

Την έκθεση θα εγκαινιάσει η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, την Πέμπτη 4 Μαΐου στις 19:00.

Στύλοι του Ολυμπίου Διός.

Info:

Διάρκεια έκθεσης : 4 έως 31 Μαΐου 2017
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»
Ηρακλειδών 66Α & Θεσσαλονίκης – Θησείο
Τηλ. 210-3452150 – Στάση Μετρό Κεραμεικός
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 10:00 – 20:00, Κυριακή 10:00 – 14:00
Είσοδος ελεύθερη

Θησείο

Πηγή

Advertisements
This entry was posted in ΕΚΘΕΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΕΧΝΗ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.