Ημέρες Θάλασσας 2017 στον Πειραιά με περισσότερες από 50 εκδηλώσεις

Είναι μια γιορτή που την έχει αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία, κάτι που αποτελούσε και δικό μας πρωταρχικό στόχο, δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Την παρουσίαση του προγράμματος «Ημέρες Θάλασσας 2017», έκανε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Πέτρος Κόκκαλης.

Οι «Ημέρες Θάλασσας 2017», ξεκινούν στις 24 Μαΐου 2017 και θα ολοκληρωθούν στις 28 Μαΐου 2017. Διοργανώνονται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από τον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους της πόλης, οι οποίοι έδωσαν το παρών στην παρουσίαση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Περιλαμβάνουν περισσότερες από 50 εκδηλώσεις με επίκεντρο τη θάλασσα, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τη ναυτιλία, την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση και απευθύνονται σε δημότες και επισκέπτες της πόλης, όλων των ηλικιών.

«Οι «Ημέρες Θάλασσας» είναι πια μια κατάκτηση για την πόλη. Αποκτά ένα μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα. Είναι μια κατάκτηση θα έλεγα, που έχει πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή και για την πόλη του Πειραιά. Το σημαντικότερο όμως βοηθάει στην προβολή της πόλης και αυτό το χρειαζόμαστε για να αποκτήσει η πόλη στις σημερινές συνθήκες μια σύγχρονη ταυτότητα. Για να αναδειχθεί στην πόλη ο αυτόνομος χαρακτήρας και ο ρόλος της σε όλα τα θέματα που αφορούν και τον πολιτισμό και τη ναυτιλία, την οικονομία και όχι μόνο. Είναι προφανές ότι η σχέση της πόλης με την θάλασσα είναι δεδομένη αλλά πρέπει να αποκτά κάθε φορά και στις νέες συνθήκες νέα ποιοτικά, θα έλεγα χαρακτηριστικά. Αυτή η σχέση πόλη και θάλασσας είναι μια δυναμική σχέση και κάθε φορά υπό διαμόρφωση. Και αυτό που κατά την άποψή μου πρέπει να προσέξουμε στην πόλη είναι αυτή η πόλη να μην αποσυνδεθεί από την θάλασσα. Δηλαδή το λιμάνι του να μην γίνει ο εξωτερικός χώρος της πόλης. Το λιμάνι δηλαδή να μην γίνει μια κλειστή ζώνη απέναντι στην πόλη και να την αποκόψει από τη ζωή της πόλης. Για τους λόγους αυτούς και κυρίως μετά την τελευταία εξέλιξη της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, νομίζω ότι η πόλη πρέπει να ετοιμαστεί για τα αιτήματα της επόμενης ημέρας και να υπερασπιστεί αυτήν τη σχέση την οποία προσπάθησα να περιγράψω.

Γνώμη μου είναι ότι οι «Ημέρες Θάλασσας» εξελίσσονται σε έναν μόνιμο θεσμό για την πόλη, έχει να συνεισφέρει πολλά. Για τους λόγους αυτούς η Περιφέρεια και συμμετέχει και τις στηρίζει. Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Αισίως φέτος είναι η τρίτη χρονιά που ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει τις Ημέρες Θάλασσας, αυτή τη μεγάλη γιορτή για την πόλη μας, που έχει στο επίκεντρο της τη θάλασσα και τον πολιτισμό του Πειραιά. Είναι μια γιορτή που απ’ ότι φαίνεται, την έχει αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία, κάτι που αποτελούσε και δικό μας πρωταρχικό στόχο. Οι Ημέρες Θάλασσας αποτελούν πλέον μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στην πόλη μας και αυτό το έχουμε επιτύχει όλοι μαζί.

Έχουμε πολλές νέες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις αλλά και κάποιες καθιερωμένες πλέον, όπως είναι οι κολυμβητικοί αγώνες στο Πασαλιμάνι και το street party στην Τρούμπα το Σάββατο το βράδυ, στο οποίο θα συμμετάσχουν φέτος όλα τα μαγαζιά της περιοχής.

Φέτος θα συμμετάσχουν οργανωμένα στις εκδηλώσεις των Ημερών Θάλασσας και τα μαγαζιά στο Μικρολίμανο, τα οποία συντονίστηκαν και έχουν διοργανώσει πολλά χάπενιγκς και εκπλήξεις για την Κυριακή 28 του μηνός.

Φέτος, θα έλθει πάλι στον Πειραιά, στη μαρίνα Ζέας, αποκλειστικά για τις Ημέρες Θάλασσας, η Τριήρης «Ολυμπιάς» του Πολεμικού Ναυτικού, ένα πλοίο σύμβολο για την ιστορία της πόλης μας, το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό, όπως και πέρυσι, που το επισκέφθηκαν εκατοντάδες πολίτες».

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Πέτρος Κόκκαλης τόνισε:

«Οι «Ημέρες Θάλασσας» είναι μια άσκηση εξωστρέφειας της πόλης. Να δείξει η πόλη τις ικανότητες, τον πλούτο της, τις δεξιότητες που έχει γύρω από τη θάλασσα, τη θαλάσσια οικονομία, τη θαλάσσια αναψυχή, τη γαλάζια ανάπτυξη, όπως λέμε. Αλλά ταυτόχρονα είναι και μια άσκηση συνεργασίας, είναι μια άσκηση γνωριμίας, είναι μια άσκηση, όπου φορείς της πόλης, ομάδες της πόλης – ετερόκλητες θα λέγαμε – γνωρίζονται και συνεργάζονται. Είναι μια άσκηση όπου οι υπηρεσίες του Δήμου έρχονται κοντά στους φορείς και συνεργάζονται, συνεργάζονται οι αιρετοί μεταξύ τους.

Προτού πάω στις εκδηλώσεις θα ήθελα να ξοδέψω ίσως 3-4 λεπτά ευχαριστώντας τους φορείς που συμμετέχουν. Κι όταν λέμε συμμετέχουν δεν εννοούμε, ότι εδώ κάνουμε μία γιορτή, όπου ο Δήμος αποφασίζει το πρόγραμμα. Μιλάμε για μια διαδικασία μηνών, όπου μέσα από μία δημόσια διαβούλευση κι ένα κάλεσμα σε όσους πιστεύουν ότι έχουν κάτι να κάνουν σχετικό με τη θάλασσα και να το δείξουν σε ένα ευρύτερο κοινό, συνεργαζόμαστε και καταλήγουμε σε ένα πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα το οποίο στηρίζουν οι φορείς.

Και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω και να τους διαβάσω:

ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ
ΓΚΑΛΕΡΙ ΚΑΨΙΩΤΗ
ΙΔΡΥΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ «ΤΡΙΗΡΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ»
ΑΕPHORIA & BLUEGROWTH
ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ ΤΗΣ PLAYMOBIL & ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΗ Σ. ΛΑΤΣΗ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΛΩΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ «ΝΕΡΑΪΔΑ»
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ/ AEGEAN COLLEGE
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΕΙΡΑΙΑ Α.Τ.Ε.Ι.
DEVELOPMENT LAB
EΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – HELMEPA
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΕΦΤΑ» -ΚΟΙΝΣΕΠ ΕΦΤΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΔΙΟΝΥΣΟΣ»
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
LOUTRAKI DIVERS
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΡΑΛΛΕΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Π.Τ.Δ.Ε. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Ν.Π.Ι.Δ.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΛΩΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ “HELLAS LIBERTY”
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΡΟΥΜΠΑΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟΥ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ «Ο ΦΙΛΩΝ»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Κ. ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ
«ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» ΟΜΙΛΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ, ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ & ΑΛΙΕΙΑΣ (Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε.)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Ο ΔΙΟΓΕΝΗΣ»
Ο.Π.Α.Ν.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ:

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΕ ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ
ΚΑΣΤΕΛΛΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ:

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΡΗΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»
ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ & ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ «ΔΩΔΩΝΗ»
ΗΓΕΧΟΡΟΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΟΝΗΣΩΝ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΛΕΡΙΩΝ «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ»
ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΟΡΟΥ. Πηγή

Advertisements
This entry was posted in ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.