Τσαβούσογλου: Τουρκικός στρατός στην Κύπρο και μετά την όποια συμφωνία

Αμετακίνητη στη θέση της για διατήρηση των εγγυήσεων και των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο και μετά την επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό εμφανίζεται η Τουρκία.

Τούτο καθιστά σαφές ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε αποκλειστική συνέντευξή του στον «Φιλελεύθερο».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επικαλείται το παρελθόν και τα όσα διαδραματίσθηκαν για να υποστηρίξει πως «οι υφιστάμενες Συνθήκες Εγγύησης και Συμμαχίας παρέχουν ένα ισχυρό πλαίσιο για τη διασφάλιση της μελλοντικής σταθερότητας του νησιού».

Υποστηρίζει, ακόμη, πως «η συντριπτική πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων δεν θα δεχθεί μια διευθέτηση χωρίς τουρκικές εγγυήσεις».

Επί τούτου επικαλέστηκε δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν στα κατεχόμενα.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δεν απέφυγε και τις προειδοποιήσεις, τονίζοντας, πως η Τουρκία θα επεμβαίνει όταν θα κρίνει πως αυτό επιβάλλεται. Ο Τσαβούσογλου επιμένει και στην τουρκική αξίωση για εφαρμογή για Τούρκους πολίτες στην Κύπρο των τεσσάρων ελευθεριών που ισχύουν στην Ε.Ε. Πηγή

 

Advertisements
This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ, ΚΥΠΡΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.