Επεισόδια από κουκουλοφόρους στις φοιτητικές εκλογές, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Επεισόδια προκάλεσαν σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια των φοιτητικών εκλογών, ομάδες κουκουλοφόρων, οι οποίοι επιτέθηκαν σε φοιτητές που βρίσκονταν έξω από το Παδαγωγικό Τμήμα στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλους στα τραπεζάκια εντός της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

Στην Αθήνα τα επεισόδια σημειώθηκαν στο μεσημέρι, όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, νεαροί με φωτοβολίδες και τσεκούρια επιχείρησαν ν΄ αρπάξουν τις κάλπες, ενώ επιτέθηκαν σε φοιτητές που βρίσκονταν στο σημείο και ακολούθησε συμπλοκή.

Επενέβησαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι απώθησαν τους ταραξίες προς τα Εξάρχεια.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Εν τω μεταξύ, ένταση με κουκουλοφόρους σημειώθηκε και στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι επιτέθηκαν σε μικρή ομάδα φοιτητών της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ που βρίσκονταν στα φοιτητικά τραπεζάκια εντός της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες ήταν περίπου 30 άτομα εξοπλισμένα με κράνη και ρόπαλα και τραυμάτισαν έναν φοιτητή.

Κ. Γαβρόγλου: Απολύτως καταδικαστέα τα επεισόδια

Απολύτως καταδικαστέα χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα πανεπιστήμια από εξωπανεπιστημιακές ομάδες, όπως είπε.

Αφορμή για να καταδικάσει με κατηγορηματικό τρόπο τα επεισόδια ο κ. Γαβρόγλου, ήταν η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου στα θέματα της εκπαίδευσης.

«Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για τους φοιτητές που ψηφίζουν, και αυτές οι δημοκρατικές διαδικασίες πρέπει να προστατευθούν. Πιστεύω ότι εκφράζω τα συναισθήματα και τις απόψεις όλων εδώ. Αυτές οι συμπεριφορές είναι απολύτως καταδικαστέες», τόνισε ο υπουργός Παιδείας. Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.