Ασυλία για τα κοράκια του ΤΑΙΠΕΔ, ζητούν οι ευρωτοκογλύφοι

Μπορεί οι πανηγυρισμοί καλά να κρατούν για τη συμφωνία στο Eurogroup ωστόσο φαίνεται πως ούτε η υπόθεση της εκταμίευσης της δόσης είναι «τελειωμένη».

Σύμφωνα με τον Ισπανό ΥΠΟΙΚ Λουί ντε Γκίντος, ο οποίος μίλησε στο Reuters, το Eurogroup θα μπλοκάρει τη δόση εάν η Ελλάδα δεν δώσει ασυλία στους τρεις αξιωματούχους του ΤΑΙΠΕΔ που διώκονται.

Οι αξιωματούχοι αυτοί είναι από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Σλοβακία και ασκήθηκε δίωξη εναντίον τους από τον εισαγγελέα το 2015 για την πώληση και επαναμίσθωση 28 κρατικών κτιρίων.

«Εάν δεν υπάρξει μια οριστική λύση για το θέμα, το Eurogroup θα μπλοκάρει την εκταμίευση» είπε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών

Μαξίμου: Θα διευθετηθεί άμεσα!

Η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου υπήρξε άμεση.

Κυβερνητικές πηγές ξεκαθάρισαν πως δεν υφίσταται κανένας λόγο ανησυχίας, σημειώνοντας πως νόημα πως «το θέμα θα διευθετηθεί άμεσα και αποτελεσματικά».

Το non paper του Μαξίμου:

«Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου, στο πλαίσιο της έννομης τάξης και της δικαιοκρατίας, το θέμα που έχει προκύψει με τους τρεις εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ, να διευθετηθεί άμεσα και αποτελεσματικά.

Δεν υφίσταται κανένας λόγος ανησυχίας». Πηγή

Advertisements
This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.