Επίκεντρο της επίσκεψης της Σεμιχά Γιλντιρίμ η αποκαλούμενη «τουρκική νεολαία»

Με στάσεις της «τελευταίας στιγμής» η άφιξή της στην Κομοτηνή, στάσεις που προκάλεσαν κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο της πόλης.

Δήμητρα Συμεωνίδου

Τις συναντήσεις που δεν πρόλαβε ή επέλεξε να μην κάνει ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ στην Κομοτηνή έκανε η σύζυγός του Σεμιχά. Η κα Σεμιχά αφίχθη με ιδιωτική πτήση στην Αλεξανδρούπολη στις 5.30 το απόγευμα της Δευτέρας 19 Ιουνίου και από εκεί έφτασε οδικώς στην Κομοτηνή.

Κυριολεκτικά, όμως, την τελευταία στιγμή η κα Σεμιχά Γιλντιρίμ αποφάσισε να κάνει μία αλλαγή στο πρόγραμμα της επίσκεψής της στην Κομοτηνή, στην οποία έφτασε με μία ώρα καθυστέρηση από ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Ενώ λοιπόν όλοι περίμεναν την κα Γιλντιρίμ στον επονομαζόμενο σύλλογο «τουρκικής νεολαίας», η δεύτερη τη τάξη κυρία της Τουρκίας αποφάσισε να προσευχηθεί στο Εσκί Τζαμί. Ως εκ τούτου, προκλήθηκε κυκλοφοριακό έμφραγμα πέριξ της δημοτικής αγοράς, ενώ η στάση της στο τζαμί διήρκησε περίπου 15 λεπτά.

Αμέσως μετά η κα Γιλντιρίμ έφτασε στη νεολαία όπου την υποδέχτηκαν κατά κύριο λόγο γυναίκες. Μετά από μερικούς σύντομους χαιρετισμούς που της απηύθυναν, η κυρία πρωθυπουργού παρακολούθησε ένα μικρό πρόγραμμα χορών και επισκέφτηκε μία μίνι έκθεση με είδη λαϊκής τέχνης που κατασκευάζουν γυναίκες της μειονότητας.

Εν συνεχεία αναπαύθηκε στο σπίτι του Τούρκου προξένου στην Κομοτηνή, έως την ώρα του ιφτάρ στο Λύκειο όπου συνάντησε τον σύζυγό της. Πηγή

Advertisements
This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΘΡΑΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ and tagged , , , . Bookmark the permalink.