Πως ο καιρός επηρεάζει τη διάθεσή μας

Σήμερα που η μέρα είναι μουντή και βροχερή και η θερμοκρασία έχει πάρει την κατηφόρα, σήμερα η διάθεσή μας δεν είναι και τόσο καλή. Γιατί;

Η συννεφιά μας χαλάει τη διάθεση

Όταν το σώμα μας εκτίθεται σε λιγότερο ηλιακό φως, παράγει περισσότερη μελατονίνη, την ορμόνη που μας κάνει να νυστάζουμε. Έτσι, καθώς το σώμα μας αρχίζει να λαχτάρα τη σιέστα και την επαφή με το… μαξιλάρι, ο εγκέφαλός μας αρχίζει να παράγει χαμηλότερα επίπεδα σεροτονίνης, του νευροδιαβιβαστή που επηρεάζει τη διάθεση, την όρεξη, τον ύπνο και τη σεξουαλική επιθυμία.

Ο ήλιος μας κάνει να ξοδεύουμε χρήματα

Η έκθεση στο φως του ήλιο φαίνεται να επιδρά στην τσέπη μας και να σχετίζεται με αύξηση των εξόδων μας. Από τη στιγμή που ο ήλιος μας γεννά θετικά συναισθήματα, θέλουμε να ξοδέψουμε κάτι παραπάνω. Συνεπώς, η χαρά κοστίζει κάτι παραπάνω. Βέβαια, στις μέρες μας ίσως θα ήταν καλό να έχουμε μερικές μέρες συννεφιά, μήπως μας μείνει κάτι στην τσέπη.

Η βροχή μας παχαίνει

Οι βροχερές ημέρες σε συνδυασμό με τη συννεφιά μπορεί να προκαλέσουν πτώση των επιπέδων σεροτονίνης στον οργανισμό μας. Όταν συμβαίνει αυτό, τότε αυξάνεται η όρεξή μας για υδατάνθρακες, η κατανάλωση των οποίων προκαλεί άμεση άνοδο των επιπέδων του παραπάνω νευροδιαβιβαστή. Καλό είναι, στην περίπτωση αυτή, να θυμόμαστε να επιλέγουμε τουλάχιστον σύνθετους υδατάνθρακες και όχι απλούς.

Μ.Π.

Πηγή

Advertisements
This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.