Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Η Οδύσσεια των κοσμημάτων

Την Κυριακή 16 Ιουλίου, και ώρα 12.00

«Η Οδύσσεια των κοσμημάτων: το εμπόριο και η κατεργασία εξωτικών υλών στον Μυκηναϊκό κόσμο» είναι ο τίτλος του έκτου κατά σειρά περίπατου που διοργανώνει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στο πλαίσιο της επιτυχημένης δράσης του «Οι Οδύσσειες της Προϊστορίας». Ο έκτος περίπατος θα πραγματοποιηθεί εκτάκτως την Κυριακή 16 Ιουλίου και ώρα 12.00.

Οι κυριακάτικοι περίπατοι με θέμα τις Οδύσσειες της προϊστορίας προσφέρουν έναν διαφορετικό τρόπο γνωριμίας με τις μόνιμες εκθέσεις των προϊστορικών και αιγυπτιακών αρχαιοτήτων μέσα από τις θεματικές που αναδεικνύει η επετειακή περιοδική έκθεση «Οδύσσειες»: ταξίδια στις θάλασσες της ανατολικής Μεσογείου, μυθικές περιπέτειες σε τόπους μακρινούς, γοητευτικές θεότητες, ισχυροί βασιλιάδες και εμπορικές δραστηριότητες, ζωντανεύουν μέσα από τις αφηγήσεις αρχαιολόγων της Συλλογής Προϊστορικών, Αιγυπτιακών, Κυπριακών και Ανατολικών Αρχαιοτήτων. Ο περίπατος καταλήγει στην έκθεση «Οδύσσειες».

Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων  44, Αθήνα. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 13:00-20:00, Τρίτη-Κυριακή 08:00-20:00. Τηλ: 213214 4889, e-mail: eam@culture.gr, http://www.namuseum.gr. Πηγή

Advertisements
This entry was posted in ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΕΚΘΕΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.