Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου: Από τα μαμούθ στους ελέφαντες

Την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Από τα μαμούθ στους ελέφαντες», που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 10 ετών.

Πώς εξελίχθηκαν τα προβοσκιδωτά ζώα; Έζησαν μαμούθ στην Ελλάδα; Αυτές και άλλες ερωτήσεις θα απαντήσουν οι μικροί φίλοι του Μουσείου που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα σκάβοντας στα πρότυπα ανασκαφικά τετράγωνα και βρίσκοντας απολιθωμένα οστά και δόντια από μαμούθ και άλλα προβοσκιδωτά. Επίσης θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν και άλλα ζώα που έζησαν με τα μαμούθ στον ελληνικό χώρο, όπως καμηλοπαρδάλεις, άλογα και ύαινες.

Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και φύλλα εργασίας θα μάθουν τα χαρακτηριστικά αυτών των ζώων και θα έχουν την ευκαιρία να αγγίξουν πραγματικά οστά από οργανισμούς της χώρας μας και να βρουν τις διαφορές ανάμεσα τους. Με το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι μικροί φίλοι του Μουσείου ευαισθητοποιούνται για την πανίδα και γενικά για το περιβάλλον του τόπου μας.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 80’ και το κόστος του είναι 10€. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Μουσείου (Μικρασιατών 1 και Ζάχου). Οι γονείς μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους στη γραμματεία του Μουσείου κάθε μέρα 11:00-13:00. Επίσης, μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Μουσείου 24210 36555 ή στο 6973034810. Πηγή

Advertisements
This entry was posted in ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.