Τα έκαναν όλα ρημαδιό στην Ερμού τα συντρόφια της Ηριάννας

Μια πορεία που κατέληξε σε καταστροφές. Μια πορεία διαμαρτυρίας που μετέτρεψε την οδό Ερμού, τον πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας σε ρημαδιό. Εκείνοι που αποφάσισαν να τα σπάσουν στο όνομα της Ηριάννας μάλλον δεν την ρώτησαν.

Η απόφαση της δικαιοσύνης να παραμείνει η 29χρονη ακαδημαϊκός στην φυλακή έχει προκαλέσει σάλο και θύελλα διαμαρτυριών τόσο στον πολιτικό όσο και στον πνευματικό κόσμο. Και όχι άδικα θα πει κανείς. Όμως, η βία, η καταστροφή, η απαξίωση, η καταπάτηση των δικαιωμάτων από κάποιους μπαχαλάκηδες δεν βοηθά έναν σκοπό. Ίσα – ίσα, τον αμαυρώνει.

Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το πρωί η οδός Ερμού είναι αποκαρδιωτική. Από την οδό Νίκης και έως το Μοναστηράκι είναι όλα σπασμένα! Είναι όλα ρημαγμένα. Όπως λένε οι καταστηματάρχες οι ζημιές σε κάθε κατάστημα φτάνουν ή και ξεπερνούν τις 5.000 ευρώ. Κάποιοι από τους καταστηματάρχες είναι πραγματικά απογοητευμένοι αφού ξέρουν ότι εκείνοι θα πληρώσουν τα σπασμένα χωρίς να φταίνε. Βιτρίνες σπασμένες, πόρτες καταστημάτων ρημαγμένες, ακόμα και εμπόρευμα κατεστραμμένο.

ΔΕΙΤΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η αστυνομία έκανε 14 προσαγωγές κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην οδό Ερμού και στη γύρω περιοχή, από άτομα που συμμετείχαν στην πορεία αλληλεγγύης προς την Ηριάννα. Οι 13 από τους 14 προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο ένας κρατήθηκε για κατοχή χασίς. ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ ΠΗΓΗ

Advertisements
This entry was posted in ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.